FC DORDRECHT

FC Dordrecht is te sterk voor het team van Cabral, Ebecilio en Van la Parra

FC Dordrecht oefende op het complex van vv Alblasserdam tegen Egalité Academy
FC Dordrecht oefende op het complex van vv Alblasserdam tegen Egalité Academy © Rijnmond
Op het complex van vv Alblasserdam heeft FC Dordrecht zaterdagmiddag de tweede oefenzege van deze voorbereiding geboekt. De eerstedivisionist legde Egalité Academy, een ploeg met amateurs, profs en transfervrije spelers, met 2-1 over de knie. Het vriendschappelijke duel duurde 120 minuten.
Na zes minuten nam FC Dordrecht de leiding. Stijn Meijer benutte een terechte strafschop (1-0). Vlak voor de rust scoorde Egalité Academy het mooiste doelpunt van de middag. Silvanio Fortes trapte met een vuurpijl de 1-1 op het scorebord. In de tweede helft knikte Sefik Abali een vrije trap van Mathis Suray raak (2-1).
Toen de reguliere speeltijd erop zat, ging FC Dordrecht-Egalité Academy nog twee keer vijftien minuten door. Dordt-doelman Max van Herk onderscheidde zich daarin door een strafschop te keren van Doriano Kortstam. Beide teams scoorden vervolgens niet meer.

Linksback in aankomst

FC Dordrecht-hoofdtrainer Michele Santoni kijkt terug op een geslaagde oefenwedstrijd tegen Egalité Academy. "Ik ben zeer tevreden. Het is een tegenstander die je niet moet onderschatten", verwijst hij naar namen zoals Jerson Cabral. Verder zijn Kyle Ebecilio en Rajiv van la Parra bekende profvoetballers.
Santoni is tevreden over hoe FC Dordrecht het 3-4-3-systeem toepaste. Komende week speelt Dordt nog twee oefenwedstrijden tegen Jong Royal Antwerp en KV Kortrijk. "Vervolgens gaan we in het tweede blok ons op de details richten", kondigt Santoni aan.
Ook op transfergebied hoopt FC Dordrecht snel weer nieuws te melden. De Dordtenaren zijn ver met een nieuwe linksback. "Alleen zitten we bij de keepers nog een beetje dun. Daar zoeken we nog iemand die Liam Bossin onder druk kan zetten. Ook hopen we een middenvelder toe te voegen, maar daar zijn we momenteel niet mee bezig."

Cabral: 'Het is super in Griekenland'

Cabral kwam bij Egalité Academy echter niet in actie. Hij had wat last, waardoor de oud-Feyenoorder het oefenduel met FC Dordrecht liet schieten. "Ik ben een voetballiefhebber die ervan houdt om bij dit soort wedstrijden te zijn. Bovendien ken ik die gasten van Egalité Academy", vertelt de 31-jarige Cabral, die momenteel onder contract staat bij de Griekse club Ionikos Nikeas.
Deze spelers zaten zaterdag in de selectie van Egalité Academy:
Bij de Egalite Academy wil Cabral zich deze zomer fit houden. Andere (transfervrije) spelers kunnen dit team als podium gebruiken voor een nieuwe club. Komende maand keert Cabral weer terug naar zijn ploeg in Griekenland. "Het is daar super. Ik heb niets slechts daarover te zeggen. Het is een leuke competitie. Ik zit in Athene. Dat is een prima stadje."