112

112-nieuws: 'Thuisapotheek' van drugsdealer ontmanteld | Agent op vakantie redt 5-jarig jochie uit het water

Medicatievondst na aanhouding drugsdealer
Medicatievondst na aanhouding drugsdealer © Politie Rotterdam
In dit bericht houden we je op de hoogte van het belangrijkste 112-nieuws uit de regio van zondag 26 juni.

21:40 - Politie ontmantelt 'thuisapotheek' in Rotterdam-Oosterflank

De politie heeft in een huis in Rotterdam-Oosterflank grote hoeveelheden netjes gesorteerde medicatie gevonden. Nadat buurtbewoners in de Rotterdamse wijk Oosterflank klaagden over een mogelijke dealer, had de politie een actie opgezet. Toen er genoeg concreet bewijs was, is een verdachte opgepakt. Het vermoeden was dat hij in harddrugs handelde. In zijn huis lagen stapels aan veel verschillende medicijnen.

18:10 - Rotterdamse agent op vakantie redt 5-jarig jongetje uit de Maas

Een Rotterdamse agent wilde samen met zijn vrouw even goed ontspannen in Venlo in de provincie Limburg. Maar toen hij een kindje met alleen een luier om in de richting van de rivier zag rennen, vertrouwde hij de situatie niet. De agent ging achter het jongetje aan en zag hem de Maas in lopen. De Rotterdammer aarzelde geen moment en greep in: hij haalde het kletsnatte jochie uit het water en voorkwam daarmee mogelijk een drama.
Het jongetje reageerde op de kant niet op vragen van de agent, al snel bleek dat hij een gehoorbeperking heeft. Collega-agenten uit Venlo hebben zich verder over hem ontfermd om hem met zijn familie of verzorgers te herenigen. Het gaat naar omstandigheden goed met hem, schrijft de Venloose politie.

15:11 - Brug over de Noord weer open voor wegverkeer, schepen kunnen er niet door

De brug over de Noord bij Alblasserdam is weer toegankelijk voor wegverkeer. Dat bevestigt een woordvoerder van Rijkswaterstaat. "Ze hebben de klep naar beneden gekregen", zegt zij. maar nu kan de klep niet meer omhoog waardoor schepen er niet door kunnen. Technici onderzoeken wat de oorzaak van de storing is.

14:53 - Alle rijstroken weer open bij Heinenoordtunnel

De ANWB meldt dat bij de Heinenoordtunnel alle rijstroken weer open zijn. De tunnel was urenlang dicht vanwege een kapotte slagboom.

14:03 - Brandweer haalt dode man uit water bij Rockanje

De brandweer heeft zondagmiddag een dode man uit het water gehaald bij het Waterbospad in Rockanje. Volgens de politie is de man ouder dan 80 jaar en stapelde de post in zijn woning zich al een tijdje op. De politie gaat niet uit van een misdrijf of suïcide. Het is niet bekend hoelang de man al in het water lag.
De brandweer trof een dode man aan in het water bij het Waterbospad in Rockanje
De brandweer trof een dode man aan in het water bij het Waterbospad in Rockanje © Persmonitor VRR

13:48 - Klep brug over de Noord bij Alblasserdam kapot

De klep van de brug over de Noord bij Alblasserdam gaat niet meer dicht. Een monteur is onderweg om de klep te repareren.

12:58 - Heinenoordtunnel richting Bergen op Zoom tot 17 uur dicht

Door een defecte slagboom is de Heinenoordtunnel dicht in de richting van Rotterdam naar Bergen op Zoom. Dat meldt Rijkswaterstaat. Waarschijnlijk duurt de reparatie tot 17:00 en kan de tunnel pas daarna weer open.

12:13 uur - Komende week minder treinen door personeelstekort

De NS meldt dat er door personeelsgebrek komende week vanaf maandag 27 juni minder Intercity Direct-treinen rijden van Rotterdam naar Amsterdam en andersom. Ook rijden er minder intercity's tussen Amsterdam en Enkhuizen.
Verder rijden er minder sprinters tussen Rotterdam Centraal en Gouda Goverwelle en tussen Dordrecht en Geldermalsen (met QBuzz).

11:10 uur - Minder treinen van Rotterdam naar Amsterdam, Den Haag, Leiden en Utrecht

De NS meldt op haar website dat er tot en met zondagavond minder intercity's rijden van Rotterdam naar Amsterdam, Den Haag, Leiden en Utrecht en terug. Van en naar Amsterdam rijden er ook minder Intercity Direct-treinen. De oorzaak is een tekort aan personeel.
Station Rotterdam Centraal
Station Rotterdam Centraal © Siënna Letterie

8:46 uur - Politie arresteert man met vuurwapen en cocaïne in Rotterdam-West

De politie arresteerde in de nacht van zaterdag op zondag op de West-Kruiskade in het Oude Westen in Rotterdam een 44-jarige Rotterdammer die een geladen vuurwapen in zijn jaszak had. Ook had bij 17 zakjes met 'vermoedelijk cocaïne' bij zich, meldt de politie.
De politie arresteerde op de West-Kruiskade een man met een vuurwapen en 17 zakjes cocaïne
De politie arresteerde op de West-Kruiskade een man met een vuurwapen en 17 zakjes cocaïne © Politie Delfshaven

8:09 uur - Ridderkerker bindt klimmende inbreker vast

In Ridderkerk heeft in de nacht van zaterdag op zondag een bewoner van een appartement aan de Jhr. Savornin Lohmannlaan een inbreker betrapt en vastgebonden. Dat bevestigt de politie. Het gaat om een 21-jarige man uit Polen.
Getuigen meldden dat de inbreker via balkons omhoog klom en een woning in probeerde te komen. Een van de bewoners zag dat en pakte de man. Hij sleepte hem naar beneden en bond hem vervolgens vast bij de voordeur van het pand. De politie rukte uit en arresteerde de verdachte.
Op foto's is te zien dat de buurt uitgelopen was. Ook was er een ambulance ter plaatse.
Een inbreker dacht via een balkon een woning in te kunnen klimmen
Een inbreker dacht via een balkon een woning in te kunnen klimmen © Nieuws op Beeld

7:27 uur - Auto in de sloot bij Toepad in Rotterdam-Oost

De brandweer en een ambulance zijn rond 06:00 uur vanochtend uitgerukt naar het Toepad in De Esch in Rotterdam-Oost. Daar lag een auto half in de sloot. Ze troffen daar geen personen aan.
Getuigen melden dat er drie personen gezien zijn die er vandoor gegaan zouden zijn. Mogelijk raakte de wagen te water tijdens een straatrace.
Hulpdiensten rukten uit naar de auto in de sloot maar troffen niemand aan
Hulpdiensten rukten uit naar de auto in de sloot maar troffen niemand aan © MediaTV