FC DORDRECHT

FC Dordrecht haalt met Elso Brito een oude bekende terug

Elso Brito poseert in het shirt van FC Dordrecht
Elso Brito poseert in het shirt van FC Dordrecht © VK Sportphoto - Shane Winsser
FC Dordrecht presenteert Elso Brito als meest recente aanwinst. De 28-jarige linksback komt transfervrij over van het Poolse Wigry Suwalki en tekent een contract voor twee seizoenen.
Brito is een oude bekende in de regio. In het seizoen 2013-2014 debuteerde de linksback in het betaald voetbal namens Excelsior. In zijn debuutseizoen dwong hij direct promotie naar de Eredivisie af met de ploeg uit Kralingen.
Na periodes bij Telstar en Go Ahead Eagles koos Brito voor een avontuur in Polen, waar hij het afgelopen seizoen tot slechts veertien wedstrijden kwam op het derde niveau van Polen. Brito is eenmalig jeugdinternational voor Nederland -20 en kwam daarna ook nog tot één interland voor het nationale team van Kaapverdië.
Met het aantrekken van Brito is de selectie van FC Dordrecht zo goed als rond. Eerder versterkten de Schapenkoppen zich al met Levi de Wilde, Pepijn Doesburg, Malhory Noc en Benjamin Reemst. Dordt begon al vroeg aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De lange voorbereiding moet de ploeg klaarstomen voor een nieuw seizoen in de Keuken Kampioen Divisie, dat FC Dordrecht start met een thuiswedstrijd tegen Roda JC op vrijdag 5 augustus.