CHIO

Coyle pakt de winst bij afsluitende springwedstrijd op CHIO Rotterdam

Het CHIO Rotterdam 2022 werd eindelijk weer met volle tribunes georganiseerd
Het CHIO Rotterdam 2022 werd eindelijk weer met volle tribunes georganiseerd © Rijnmond
De springwedstrijd op het CHIO Rotterdam is zondag gewonnen door Daniel Coyle. De Ierse ruiter behaalde met zijn paard Oak Grove's Carlyle tijdens de jump-off de eerste plaats in een tijd van 36.69 seconden. Daarmee bleef hij de Nederlander Kevin Jochems met het paard Cornetboy voor (37.20 seconden).
Daarmee bleef hij de Nederlander Kevin Jochems met het paard Cornetboy voor (37.20 seconden). De derde plaats was voor een Fransman. Julien Epaillard eindigde met zijn paard Caracole de la Roque op die plaats in 37.49 seconden.

Oranje boven

De Nederlandse dressuurploeg heeft zaterdagavond op het CHIO Rotterdam de Nations Cup binnengehaald. Met onder meer de Schiedamse ruiter Lynne Maas en Emmelie Scholtens uit Gorinchem werd in het Kralingse Bos de eerste plaats gegrepen. Dinja van Liere bleek met haar paard Hermès ook nog eens de beste bij de Grand Prix Special.
Het Nederlandse team wordt gehuldigd na de winst van de Nations Cup
Het Nederlandse team wordt gehuldigd na de winst van de Nations Cup © CHIO Rotterdam
Bij de Nations Cup eindigden de Verenigde Staten op de tweede plaats. Zweden behaalde de derde plek op de ranglijst. De Zweedse ruiter Patrik Kittel pakte met zijn paard Blue Hors Zepter in Rotterdam de overwinning bij de kür op muziek.
Vrijdag waren de springruiters van TeamNL ook al de beste in de Nations Cup. Met een foutloos resultaat bleven Maikel van der Vleuten, Sanne Thijssen, Willem Greve en Harrie Smolders de Franse en Ierse ruiters ruimschoots voor.