TURNEN

Sportoverzicht: Turnster Visser pakt weer Nederlandse titel; Rotterdamse Kim de Baat Belgisch kampioen wielrennen op de weg

Naomi Visser is hier in actie tijdens de meerkamp op het NK Turnen in Rotterdam Ahoy
Naomi Visser is hier in actie tijdens de meerkamp op het NK Turnen in Rotterdam Ahoy © Orange Pictures - Rob Pauel
Naomi Visser is zaterdag erin geslaagd om haar nationale titel op de meerkamp te prolongeren. De 20-jarige Papendrechtse was op het vorige NK in 2019 ook al de beste.
Visser won twee van de vier onderdelen en veroverde een tweede plek. Dit was voldoende om haar mindere score bij sprong, waar ze twaalfde werd, te compenseren.
Kim de Baat is zondag Belgisch kampioen wielrennen op de weg geworden. De Baat werd 31 jaar geleden geboren in Rotterdam en groeide op in Puttershoek, maar nam in 2015 de Belgische nationaliteit aan. In Middelkerke verraste De Baat vriend en vijand door naar de titel te sprinten.

De Waard zwemt Nederlands record

Maaike de Waard uit Vlaardingen heeft zaterdag met de Nederlandse estafettevrouwen een nieuw Nederlands record gezwommen op de wisselslag. De Nederlandse vrouwen tikten tijdens de finale van het WK in Boedapest aan na 3 minuten, 57 seconden en 24 honderdsten. De Nederlandse vrouwen behaalden daarmee de vijfde plaats. Het vorige Nederlands record werd gezwommen op de Olympische Spelen van 2012 en stond op 3.57,28.
Bo Bendsnyder (23) heeft zondag op het circuit van Assen een geweldige prestatie neergezet. De Rotterdammer eindigde de Moto2-race in eigen land op een vijfde plaats. Een podiumplaats had er wellicht ook nog ingezeten, maar mede door de toenemende slijtage van de banden bleef dat buiten bereik voor de coureur van het Pertamina Mandalika SAG Team.
In de kampioenspoule van de hoofdklasse honkbal heeft Neptunus zich zondag hersteld van de nederlaag van zaterdag. Toen verloren de Rotterdammers nog met 3-1 van HCAW, maar zondag werd de ploeg uit Bussum overtuigend met 6-0 verslagen.