TURNEN

Twijfelende Bart Deurloo vindt het plezier ook in het coachen: 'Ik weet wat zij meemaken'

Bart Deurloo begroet de jury tijdens de vorige Olympische Spelen van 2020 in Tokyo
Bart Deurloo begroet de jury tijdens de vorige Olympische Spelen van 2020 in Tokyo © Orange Pictures - Iris van den Broek
Bart Deurloo twijfelt of hij nog terug gaat keren als turner. De 31-jarige Deurloo is momenteel herstellende van een knieblessure en denkt na over zijn toekomst. De Ridderkerker slaat het NK Turnen desondanks niet over, want Deurloo is dit weekend in Rotterdam Ahoy te vinden als turncoach.
De meervoudig Nederlands kampioen nam na de Olympische Spelen in Tokio een pauze en weet nog niet of hij zijn turncarrière gaat hervatten. "Ik vind het nu leuk om te coachen met die boys." Het coachen bevalt hem goed. "Ik weet wat die jongens allemaal doormaken. Dat heb ik allemaal meegemaakt. Volgens mij vinden ze het best relaxed hoe ik het doe."
Bart Deurloo overweegt te stoppen met turnen
Vooral fysieke problemen zorgen voor twijfels bij Deurloo. ''Ik heb mijn hele leven allround gedaan en dat is ook wat ik leuk vind, maar het heeft me wel veel gekost. Ik ga rustig opbouwen", kondigt Deurloo aan. Het is dan volgens hem nog maar de vraag of hij het turnen fysiek zal redden.
Bart Deurloo (met de rug naar de camera) staat te coachen op het NK Turnen
Bart Deurloo (met de rug naar de camera) staat te coachen op het NK Turnen © Rijnmond
Deurloo houdt dus alle opties open: ''Hoe ik er nu voor sta blijf ik gewoon lekker coachen en dan zien we wel er gebeurt in de toekomst.''