CHIO

Robin van Persie hoopt mee met talentvolle dochter Dina: 'Mijn droom is om op het CHIO te rijden'

Robin van Persie geniet op het CHIO Rotterdam
Robin van Persie geniet op het CHIO Rotterdam © Rijnmond
Volle tribunes op de slotdag van het 73e CHIO Rotterdam. Bovenin de nok van de tribune keek de familie Van Persie gespannen toe. Dochter Dina (12) is een talentvolle amazone en wordt iedere dag geholpen door moeder Bouchra. Vader Robin helpt ook af en toe mee met hun eigen paarden. "Poetsen, opzadelen... Maar Dina en Bouchra zijn elke dag samen op pad, er wordt veel gevraagd van moeders."
De top 10 van de wereld in het dressuur is het grote doel van Dina van Persie. Dat vraagt in ieder geval elke dag trainen. Binnenkort hoopt Dina met haar twee pony's internationaal te gaan rijden. "Daarin wil ik het goed doen en hoog komen", vertelt de 12-jarige amazone.
Van wie van haar ouders ze haar ambitieuze houding heeft? "Allebei", antwoordt Dina politiek correct. "M'n moeder rijdt ook paard. En papa? Nou, hij heeft het weleens gedaan, maar hij kan beter voetballen", lacht ze. "Haha, dat zegt ze heel netjes", reageert de topscorer aller tijden van het Nederlands elftal.
Als Dina eenmaal de wedstrijdbak in wordt gestuurd, leeft moeder Bouchra vanaf de zijlijn fanatiek mee. "Ik krijg af en toe wel vriendelijk het verzoek om m'n mond te houden", vertelt ze. "Je bent zo betrokken dat je af en toe wel aanwijzingen geeft, soms wil ze dat en soms wil ze haar eigen ding doen."
Vader Robin luistert vooral, en leert heel veel. "Maar ik vind het erg leuk om naar te kijken. Los van of Dina nou wint of verliest, ik geniet ervan dat ze samen een heel leuke tijd hebben. En vanuit mijn sporthart zie ik ook dat ze echt beter wil worden elke dag. Dat vind ik vooral leuk."
Robin van Persie is niet alleen voor zijn dochter op de slotdag van het CHIO. Zelf is hij ook een liefhebber. "Ik vind springen en dressuur heel mooi om naar te kijken, het is ontzettend knap wat ze hier doen. De lat wordt letterlijk en figuurlijk heel hoog gelegd hier", lacht Van Persie.