FEYENOORD

Feyenoord praat met Gnonto, komst Taabouni nagenoeg rond

Links Wilfried Gnonto tijdens Duitsland-Italië, rechts Mohamed Taabouni aan de bal namens Jong AZ
Links Wilfried Gnonto tijdens Duitsland-Italië, rechts Mohamed Taabouni aan de bal namens Jong AZ © Orange Pictures
Feyenoord heeft de derde aanwinst van deze transferzomer zo goed als binnen. Mohamed Taabouni komt over van AZ. De 20-jarige linksbuiten doorliep de jeugdopleiding in Alkmaar en maakte 2,5 jaar geleden zijn debuut in het eerste elftal. Verder is Feyenoord in gesprek met aanvaller Wilfried Gnonto, nu nog onder contract bij FC Zürich.
De 18-jarige Gnonto verkaste twee jaar geleden vanuit de jeugd van Inter naar Zwitserland, waar hij tot nu toe elf keer scoorde in 61 wedstrijden. Begin deze maand maakte hij zijn debuut voor het Italiaanse elftal. Inmiddels heeft hij vier wedstrijden voor de ploeg van Roberto Mancini achter zijn naam staan. Tegen Duitsland (5-2 verlies) maakte hij zijn eerste goal voor La Squadra Azzurra.
Gnonto wordt bij Feyenoord gezien als buitenspeler die meer achter de spitsen speelt, waardoor de back meer ruimte krijgt om op te stomen. Volgens geluiden binnen Feyenoord zou de jonge Italiaan bewust over zijn carrière nadenken, waardoor hij nu nog niet de stap naar een Europese topcompetitie wil maken. Van een eventuele overgang van Gnonto naar Feyenoord is nog geen sprake. Er is contact tussen Zürich en Rotterdam, maar er zijn meer kapers op de kust.
Tekst gaat verder onder de foto.
Wilfried Gnonto in het shirt van Italië
Wilfried Gnonto in het shirt van Italië © Joris Verwijst/Orange Pictures
Met Taabouni krijgt Feyenoord-trainer Arne Slot een oude bekende onder zijn hoede. Slot liet de linksbuiten in 2019 nog debuteren bij AZ, in het bekerduel met Groene Ster. Sindsdien maakte hij nog een paar minuten in het eerste elftal, onder meer afgelopen seizoen in de Conference League, maar speelde Taabouni vooral zijn wedstrijden bij Jong AZ in de Keuken Kampioen Divisie.
Taabouni wordt na spits Danilo en Mats Wieffer de derde zomeraanwinst voor Feyenoord.