LHBTQI

Rotterdam leeft mee na aanslag in Oslo, Erasmusbrug licht op in regenboogkleuren

Erasmusbrug in regenboogkleuren
Erasmusbrug in regenboogkleuren © Gemeente Rotterdam
Zodra het donker wordt, is de Erasmusbrug in Rotterdam zondagavond verlicht in de regenboogkleuren. De gemeente Rotterdam wil op die manier steun en medeleven tonen aan de Noorse LHBTI-gemeenschap na de terreuraanslag op een gayclub in Oslo, zegt wethouder Vincent Karremans van buitenruimte.
In de nacht van vrijdag op zaterdag kwamen twee mensen om het leven toen een schutter het vuur opende op uitgaanspubliek in een gayclub in Oslo, 21 mensen raakten gewond. Vrijwel direct na de aanslag hield de Noorse politie een 42-jarige verdachte aan. In Oslo zijn op verschillende plekken bloemen gelegd na de aanslag. De Pride Walk die zaterdag in Oslo zou zijn, werd afgelast, toch gingen mensen de straat op om hun stem te laten horen.
De verlichting van de Erasmusbrug in regenboogkleuren zal pas later op de avond goed te zien zijn, de zon gaat om 22:05 onder. Een jaar geleden werd de brug op dezelfde manier verlicht na nieuws uit het buitenland. Toen om een statement te maken tegen een anti-homowet in Hongarije.