ROTTERDAM

Het weer van vandaag: zon in de ochtend, middag met buien en windvlagen

Het weer van vandaag
Het weer van vandaag © Rijnmond
De dag begint droog met af en toe zon, eind van de ochtend en vanmiddag trekken enkele buien met kans op onweer en windvlagen over de regio naar het noordoosten.
De temperatuur komt vanmiddag uit tussen 19 graden aan zee en 21 graden in Gorinchem. De wind trekt aan tot matig en komt uit west tot zuidwest.
Vanavond en vannacht zijn er brede opklaringen en landinwaarts kan zich een mistbank vormen. De temperatuur daalt naar 12 graden en de zuidwestenwind waait zwak en aan zee matig.
Morgen is een mooie dag met veel zon en vormen zich landinwaarts ook enkele stapelwolken. Het blijft droog en het wordt 22 graden aan zee en 24 graden in het oosten van de regio. De wind waait zwak tot matig uit het zuiden, in de middag waait de wind langs de kust vanaf zee. In de avond staat er een zwakke oostenwind.

Woensdag warmer

Woensdag is het prachtig zomerweer met veel zon en blijft het droog. In de middag wordt het in onze regio 24 graden aan zee en 27 graden in het oosten van de regio. Op donderdag passeert in de loop van de dag vanuit het zuidwesten een koufront met regen. Het wordt dan nog 19 tot 23 graden. Vrijdag is er geregeld zon en bestaat er kans op een regenbui. In de middag stokt het kwik dan bij 20 graden.