NIEUWS

112-nieuws: Verwarde man klimt op dak van HEMA op Beursplein | Supermarkt aan Beukelsdijk in Rotterdam overvallen

Op het dak van de HEMA zit een verwarde man
Op het dak van de HEMA zit een verwarde man © MediaTV
In dit bericht houden we je op de hoogte van het belangrijkste 112-nieuws uit de regio van maandag 27 juni.

22:05 - Boerenprotest in Heinenoord, geen hinder

Ongeveer dertig boeren hebben maandagavond geprotesteerd op de Blaaksedijk West in Heinenoord. Dat deden zij vanwege de stikstofplannen van het kabinet. Volgens een woordvoerder van de politie zorgden de boeren niet voor hinder op de nabijgelegen snelweg. De politie is met hen in contact.
De verwarde man is met een ladder van het dak gehaald en overgebracht naar het ziekenhuis
De verwarde man is met een ladder van het dak gehaald en overgebracht naar het ziekenhuis © JB Media

19:58 - Verwarde man klimt op dak van HEMA op Beursplein

Een verwarde man is maandagavond op het dak van de HEMA op het Beursplein in Rotterdam geklommen. Inmiddels is de man weer van het dak. Volgens een getuige zou het gaan om een Poolse man in een psychose. Hij zou meerdere deuren hebben geforceerd om op het dak te komen.
Eenmaal op het dak is de man gewond geraakt door spijlen op het dak, onder meer aan zijn geslachtsdeel. Na ongeveer drie uur is hij met een ladder van het dak gehaald en overgebracht naar het ziekenhuis. De hulpdiensten hebben de omgeving tijdelijk afgezet en verschillende winkels moesten hun deuren sluiten. Op straat stonden honderden mensen te kijken.
Eerder vandaag was er al brand in dezelfde HEMA.

19:44 - Supermarkt aan Beukelsdijk in Rotterdam overvallen

Twee jongens hebben maandagavond een supermarkt aan de Beukelsdijk in Rotterdam overvallen. Ze bedreigden het personeel met een mes en zijn er met een nog onbekende buit vandoor gegaan. De politie zoekt naar de daders.

19:29 - 13-jarige jongen gewond bij ongeluk met luchtbuks in Alblasserdam

In een woning op de Fop Smitstraat in Alblasserdam is maandagavond een 13-jarige jongen gewond geraakt door een ongeluk met een luchtbuks. Hij was met zijn 23-jarige broer aan het spelen in huis, toen de luchtbuks per ongeluk afging. De jongen raakte lichtgewond. Volgens de politie gaat het om een legale luchtbuks. Er is niemand aangehouden.

14:54 - Man belandt onder tram op Schieweg in Rotterdam

Op de Schieweg in Rotterdam is maandagmiddag een man onder een tram beland. De man liep daarbij letsel op aan zijn oor en hoofd. Daarom is hij naar het ziekenhuis gebracht. Hoe ernstig de verwondingen zijn, is niet bekend. De politie doet onderzoek naar hoe de man onder de tram terecht is gekomen.

12:26 - Politie pakt mannen op in Ridderkerk met 18 kilo coke en 470.000 euro cash

De politie in Ridderkerk heeft vrijdagavond twee mannen van 32 en 50 jaar opgepakt. De ene had 18 kilo coke in zijn auto, de andere 470 duizend euro cash in een big shopper in zijn auto. Agenten van de landelijke eenheid spotten de auto van de bestuurder met de big shopper waarop het nummerbordherkenningssysteem ANPR aansloeg. Tijdens de achtervolging zagen de agenten dat de bestuurder contact had met een man in een andere auto. Die bleek bezig te zijn met het ordenen van zijn lading coke. Door de arrestatie hebben de agenten een drugsdeal tussen de twee handelaren weten te voorkomen.
Een automobilist had 470 duizend euro cash in een big shopper bij zich
Een automobilist had 470 duizend euro cash in een big shopper bij zich © Politie

12:08 - HEMA in centrum van Rotterdam ontruimd vanwege rook

De HEMA bij de Koopgoot in het centrum van Rotterdam is ontruimd vanwege rookontwikkeling in de winkel. Dat meldt de brandweer. Volgens getuigen kwam de rook onder de roltrap vandaan en was een kapotte rem de oorzaak. De politie is ingeschakeld. De brand is inmiddels geblust en het pand wordt geventileerd.
De HEMA is ontruimd omdat er rook in de winkel was
De HEMA is ontruimd omdat er rook in de winkel was © MediaTV

10:41 - Politie arresteert automobilist met keukenmes in Rotterdam-West

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag op de 1e Middellandstraat een 20-jarige Rotterdammer gearresteerd voor verboden wapenbezit. Hij reed in een auto waarop het nummerbordenherkenningssysteem van de politie aansloeg. De Rotterdammer had een groot keukenmes bij zich. Dat lag op de mat tussen zijn voeten voor het grijpen, meldt de politie. Bovendien zat hij te bellen terwijl hij reed en had hij geen identiteitsbewijs op zak. Daar kreeg hij een bekeuring voor.

10:15 - Ongeluk A16 bij Randweg Dordrecht, 2 rijstroken dicht

8:59 uur - Auto afgebrand op parkeerplaats naast de A29 in Klaaswaal

Rond 07:00 uur is een stilstaande auto op de parkeerplaats naast de A29 in Klaaswaal afgebrand. De politie doet onderzoek naar de oorzaak.

8:17 uur - Rijstrook dicht Terbregseplein door ongeluk A20

Bij Terbregseplein is een rijstrook dicht door een ongeluk op de A20 in de richting van Hoek van Holland. Er staat een lange file.

7:36 uur - Auto's op elkaar gebotst op A29 voor Heinenoordtunnel richting Rotterdam

Voor de Heinenoordtunnel op de A29 in de richting van Rotterdam zijn meerdere auto's op elkaar gebotst. De vertraging is meer dan 40 minuten.

6:53 uur - Ongeluk A15 Gorinchem richting Rotterdam bij Hardinxveld-Giessendam

Door een ongeluk op de A15 in de richting van Gorinchem naar Rotterdam is ter hoogte van Hardinxveld-Giessendam een ongeluk gebeurd. Er staat een file die een vertraging van meer dan een half uur veroorzaakt.

6:44 uur - Politie arresteert drie mannen in Rotterdam-Zuid voor poging tot moord

De politie in de wijk Lombardijen in Rotterdam-Zuid heeft zondagochtend drie mannen opgepakt voor poging tot moord en doodslag, openlijke geweldpleging, rijden onder invloed, verlaten van de plaats van het ongeval en rijden onder invloed.
De mannen reden onder invloed van alcohol in op bewoners van de Cervantesstraat in Lombardijen nadat ze hen hadden wakker gemaakt door bij ze aan te bellen. Bewoners die naar buiten kwamen en zeiden dat ze hun actie niet op prijs stelden kregen klappen. Daarna reden de onverlaten in op de boze bewoners.
Vervolgens kozen de amokmakers het hazenpad. Terwijl ze wegreden raakten ze verschillende andere auto's. Omdat ze zich vastreden, kon de politie ze arresteren.