CORONAVIRUS

Waarom ze bij deze kapsalon nog altijd mondkapjes dragen en afstand houden

Kapster Marian Bode houdt zich vast aan de coronamaatregelen in haar salon
Kapster Marian Bode houdt zich vast aan de coronamaatregelen in haar salon © SCHIE
Anderhalve meter afstand, mondkapjes en je handen desinfecteren. Inmiddels zijn vrijwel alle coronamaatregelen afgeschaft. Toch houden zowel de personeelsleden als de klanten van kapsalon Elegance in Schiedam zich vast aan de maatregelen. "Van mij mogen die regels erin blijven", zegt eigenaresse Marian Bode.
"Mensen komen binnen en hangen zelf hun jas op, wassen hun handen en krijgen een schone plek aangewezen. En wij lopen met mondkapjes", legt de kapster uit aan SCHIE.
De huidige maatregelen in de zaak hebben alles te maken met de ingrijpende diagnose die haar man vier jaar geleden kreeg. "Mijn man heeft kanker en heeft nu chemobehandelingen en bestralingen. Zijn weerstand is ontzettend laag nu. Ik zou niet willen dat hij daar nu corona bovenop krijgt. Hij is al behoorlijk ziek van die chemo, met corona krijgt hij het nog zwaarder. Dat wil ik tot het minimum beperken."

Onbegrip

Het personeel van Elegance begrijpt de keuze van Bode om de maatregelen vast te houden. Ondanks dat de mondkapjes soms wat vervelend zijn, dragen de kapsters in de zaak trouw een mondkapje.
Toch levert de situatie soms onbegrip op bij de klanten van kapsalon Elegance. Bode: "Er zijn mensen die geen mondkapje op doen: Het is toch allang over, zeggen ze dan, waarom moet het hier dan nog wel?”

Veilig voelen

Maar volgens de eigenaresse zijn er ook veel klanten die de maatregelen juist prettig vinden. Zo zijn er mensen die juist vanwege deze regels haar zaak bezoeken. "Ik merk dat er heel veel mensen zijn die zich hier juist veilig voelen. Dat geeft mij een goed gevoel. Er is niks fijner dan je veilig voelen in je eigen omgeving. Dat is mijn uitgangspunt.”
De kapster blijft zich voorlopig nog vasthouden aan de maatregelen. “Voor mij mag het erin blijven, geen handen geven en anderhalve meter afstand. Wij blijven hier zeker mee doorgaan."
Dit is een verhaal van onze mediapartner SCHIE.