FEYENOORD

Danilo vindt overstap van Ajax naar Feyenoord niet pikant: ‘Niet zo’n moeilijke stap voor mij’

Danilo bij zijn eerste training bij Feyenoord
Danilo bij zijn eerste training bij Feyenoord © VK Sportphoto (Yannick Verhoeven)
Transfers naar spelers van Ajax naar Feyenoord en andersom doen altijd stof opwaaien. Zelfs als het ene transfervrije overstap betreft. Danilo is de meest recente speler die de pikante overstap maakte en gaf maandag zijn eerste persconferentie in De Kuip. “Voor mij is het niet zo’n moeilijke stap,” zegt hij tegen Rijnmond.
Danilo speelt al enkele jaren in Nederland, onder meer op huurbasis bij FC Twente. Maar de interviews geeft hij liever nog in het Engels. “Ik spreek een klein beetje goed Nederlands. Ik probeer het soms wel te spreken, maar interviews doe ik liever in het Engels.” De Nederlandse taal echt machtig worden is lastig, maar hij maakt zeker stappen, vindt de Braziliaan. “Ik ben nu bijna vijf jaar in Nederland, mijn verloofde is ook Nederlands. Zij helpt mij elke dag met de taal. Ik vind het een mooi land met een mooie stijl van voetballen.”
Die Hollandse stijl van voetballen is ook merkbaar bij Feyenoord, sinds vorig seizoen. Één van de redenen waarom Danilo voor Feyenoord heeft gekozen. “Het was een warm welkom, een nieuw hoofdstuk. Ik ga mijn best doen om hier te slagen. Ik heb de wedstrijden gezien, de manier van spelen en het plan van Arne Slot, daar geloof ik erg in en daar wil ik graag deel van uitmaken.”
“Het was lastig vorig seizoen, dat ik niet speelde. Maar ook daar groei en leer je van als mens. Nu kan ik laten zien dat dit het geval is, dat ik ben gegroeid en beter geworden.”Danilo spreekt over zijn seizoen in Amsterdam, waar hij bij Ajax niet in het stuk voor kwam. Zijn aflopende contract wilde hij daarom niet verlengen en Feyenoord biedt uitkomst op hopelijk meer speeltijd. Vooral omdat hij geen vaste waarde was in Amsterdam maakte de keuze makkelijk voor hem. “Het was niet zo’n moeilijke stap. Feyenoord liet mij hun project en ambitie zien. Voor sommigen is het pikant, van Amsterdam naar Rotterdam. Maar ik heb vooral goede reacties gehad. Iedereen begrijpt mijn stap en dat ik aan mijzelf en mijn toekomst moet denken.”
Over die vorige speler die de overstap maakte, maar dan andersom, ging het ook nog even. Steven Berghuis ging als basisspeler van Feyenoord en Ajax en zijn transfer was daardoor veel gevoeliger. Danilo sprak met hem over zijn omgekeerde route. “Berghuis wenste mij veel succes en heeft veel positieve gezegd over Feyenoord,” is hij er kort over.