FEYENOORD

Slot kijkt uit naar nieuwe seizoen Feyenoord: 'Mooi dat veel spelers nog niet op het veld staan om de juiste reden'

Arne Slot bij de eerste training van het nieuwe seizoen
Arne Slot bij de eerste training van het nieuwe seizoen © VK Sportphoto (Yannick Verhoeven)
Arne Slot is begonnen aan zijn tweede seizoen als trainer van Feyenoord. Met slechts één basisspeler van de Conference League-finale en een selectie die nog verre van compleet is. Maar daar ziet Slot juist het positieve van in.
“Één van de doelen vorig jaar was om dit seizoen te starten met een groep zoals vandaag," vertelt Slot. "Mooi dat we veel spelers niet op het veld hebben staan om de juiste reden: dat ze international zijn geworden. En we hebben nu veel internationals en er is veel interesse in onze spelers.”
Voelt het dan eigenlijk wel al als een echte start? Met alleen Justin Bijlow op het veld van de basiself tegen AS Roma en de nodige vertrokken spelers. “Het voelt toch als een start, want in een week als deze zie je ook spelers die weer een stap hebben gemaakt. In de vakantie of bij de club waar ze verhuurd aan waren. En dan kunnen spelers je verrassen, dat is ook een leuk aspect van het trainersvak. Ik vind het mooi om die jonge jongens aan het werk te zien.”

Werk aan de winkel op de transfermarkt

Slot had ook niet verwacht dat Feyenoord al meer versterkingen had kunnen doen voordat de trainingsessies weer begonnen. “Wij hebben een andere positie in de markt dan een club als Manchester City. Wij moeten creatief zijn en dus duurt het dan iets langer voordat je nieuwe spelers kunt halen. Dat had ik dus ook niet verwacht, dat we nu al completer zouden zijn. Frustrerend vind ik dat niet, want ik ben dit al een aantal jaren gewend. Ik hou mij er aan vast dat het ook vorig seizoen gelukt is om op een creatieve manier onze selectie samen te stellen. Bovendien komen er maandag een aantal hele goede spelers weer binnen stappen. Dat we daarnaast ons op meerdere posities nog moeten versterken, dat is normaal en logisch vind ik.”
Over de komst van eventuele nieuwe spelers als Gnonto en Stengs gaat Slot niet in. Hij vindt het niet gepast om over spelers te spreken die bij andere clubs onder contract staan. “Bovendien: als ik op alle namen moet gaan reageren dan hou ik geen tijd meer over om mij te richten op de dingen die ik moet dan. De mensen rondom Feyenoord zijn er wereldkampioen in om namen te droppen. Als ik op elke naam moet ingaan, dan heb ik daar een dagtaak aan.”
Al ging Slot op de naam van Guus Til wél in. Net als Dessers en Nelson werd hij vorig seizoen gehuurd. Een nieuwe huur van die twee spelers is uitgesloten, bij Til is er nog hoop. “We moeten kijken wat daar mogelijk is, voor ons qua financiële middelen. En de speler zelf heeft natuurlijk ook iets te zeggen. Ik heb contact gehad dat hij eerst moest genieten van een mooi seizoen dat hij heeft gehad en dat we later het gesprek weer opstarten. Ik vind het niet gepast om onze meningen publiekelijk weer te geven. Over Guus Til hoef je vandaag of morgen nog geen nieuws te verwachten.”