112

Vluchtauto van ontsnapte tbs'er Sherwin W. en zijn kompaan gevonden

De vluchtauto waarmee Sherwin W. en Luciano D. wisten te ontsnapten uit de tbs-kliniek
De vluchtauto waarmee Sherwin W. en Luciano D. wisten te ontsnapten uit de tbs-kliniek © Politie
De auto waarmee twee tbs'ers vorige week ontsnapten uit de Pompekliniek in Nijmegen, is gevonden. Dat meldt Omroep Gelderland. De tbs'ers zelf zijn nog spoorloos.
Waar en hoe de auto is gevonden, wil justitie niet zeggen. Wel wil een woordvoerder kwijt dat één persoon is aangehouden en daarna weer is vrijgelaten. De man bleek niets met de zaak van doen te hebben.
Luciano D. (24) uit Amsterdam en Sherwin W. (27) uit Spijkenisse ontsnapten dinsdagavond 21 juni rond 20.30 uur binnen een minuut uit de kliniek. Dat gebeurde aan de achterkant van het complex, waar het hek van buitenaf was opengemaakt met een slijptol. Daarna vluchtten ze in een witte Volkswagen Golf.
Een gespecialiseerd opsporingsteam van de politie, FastNL, is op zoek naar de mannen. De politie waarschuwt het duo niet zelf te benaderen, maar gelijk naar 112 te bellen als iemand ze ziet.
D. is in 2021 veroordeeld tot vijf jaar cel en tbs voor een gewelddadige overval. W. kreeg in 2019 5,5 jaar cel en tbs voor afpersing en een gewapende overval waarbij een van de slachtoffers om het leven kwam. Dat gebeurde in Tilburg. Ook werd hij eerder veroordeeld voor een dodelijke steekpartij als 17-jarige.