nieuws

'Stil publiek blijft een gevoelig onderwerp'

ABN AMRO is al 44 jaar verbonden aan het ATP-toernooi in Rotterdam en dit jaar is het de negende keer dat manager sponsoring Ernst Boekhorst van de bank erbij is. "Het voelt als een huwelijk. De kracht van de samenwerking is dat we iedere keer vernieuwingen vinden met elkaar", laat Boekhorst weten.
"De teams worden ook steeds ververst. Richard Krajicek is een stabiele factor en namens Ahoy is Jolanda Jansen belangrijk. Daaromheen weten we steeds jonge mensen met nieuwe ideeën aan ons te binden. Dat is een succesformule", vervolgt de manager van ABN AMRO, dat ook tijdens de volgende twee edities sponsor blijft van het toernooi.

Publiek

"Na ieder toernooi volgt er een evaluatie. We bezoeken andere toernooien en proberen steeds dingen uit. Ons voorbeeld is de World Finals in Londen. Dat is echt het summum", zegt Boekhorst, die weet dat de interactie met het 'stille' publiek in Ahoy beter kan. "Maar daar loopt het tennis in vergelijking met andere sporten in achter. Het is een gevoelig onderwerp."
"We gaan donderdagavond experimenteren en hebben met de ATP afgesproken dat tijdens een vijftal momenten het publiek wordt opgezweept met muziek zoals dat bijvoorbeeld ook bij beachvolleybal gebeurt. Spelers zijn er huiverig voor, maar dat is denk ik een kwestie van tijd", aldus Boekhorst tegenover RTV Rijnmond.