nieuws

Cricketers Excelsior '20 blijven op huidige complex

Het was afgelopen jaar een geweldig seizoen voor de cricketers van Excelsior '20 uit Schiedam. Het team verraste vriend en vijand door zich te kronen tot kampioen van Nederland. Even zag de toekomst er onzeker uit voor de club, omdat er mogelijk huizen gebouwd zouden worden op Sportpark Thurlede.
"Maar dat gaat gelukkig niet gebeuren", zegt de opgeluchte voorzitter Luuk van Troost (foto). "De komende tien jaar mogen we blijven waar we zitten. Sterker nog: de gemeente heeft toegezegd te gaan investeren in het complex. Daar zijn we natuurlijk heel blij mee."

Voetbal

Van Troost is minder blij met de KNVB. De voetbalbond heeft de voetbalkalender opgeschoven en dat heeft gevolgen voor de cricketers. "Het voetbalseizoen gaat langer door en gaat nu over het cricketseizoen heen. De jongens die voetballen en cricketen moeten nu keuzes gaan maken", vervolgt de voormalig international.
"Er zijn ook cricketvelden die op voetbalvelden liggen. Een dramatische beslissing van de KNVB", vindt Van Troost. "We zijn met een aantal voorzitters en de KNCB wel in beroep gegaan, maar dat win je nooit van zo'n grote bond."