REGIO

Het weer van vandaag: flink wat zon en een zwakke wind

Het weer van dinsdag 28 juni
Het weer van dinsdag 28 juni © Rijnmond
Vandaag begint de dag zonnig, in de loop van de dag vormen zich landinwaarts ook enkele stapelwolken. Het wordt 21 graden aan zee en 23 graden in het oosten van de regio. De wind waait zwak tot matig en komt uit het zuidwesten.
Vanavond is het eerst nog zonnig, de nacht verloopt helder. De temperatuur daalt naar 14 graden en de wind waait zwak en aan zee matig uit het oosten.
Morgen is het zonnig met opnieuw vorming van een paar stapelwolken. Het blijft droog en landinwaarts wordt het zomers warm. Het wordt 23 graden aan zee en 27 graden in Gorinchem. De wind waait zwak tot matig uit het oosten, langs de kust staat in de middag een matige noordwestenwind.

Vooruitzichten

Donderdag begint de dag met zon, echter al snel neemt de bewolking vanuit het zuidwesten toe en in de loop van de middag en in de avond gaat het regenen. In het oosten van de regio bestaat er kans op onweer. Het wordt 20 graden aan zee en 23 graden in het oosten van de regio. Vrijdag en in het weekend zijn er perioden met zon en op vrijdag valt er nog een lichte bui. Vrijdag wordt het 20 graden, in het weekend wordt het 21 tot 23 graden.

Gemiddelde Rotterdam Airport

Tussen 21 en 30 juni bedraagt de gemiddelde maximumtemperatuur 21,3 graden en de minimumtemperatuur 11,8 graden. Er valt gemiddeld 20,8 mm neerslag.