ROTTERDAM

112-nieuws: Botsing tussen auto en vrachtwagen op A15 | Boeren steken barbecue aan langs snelweg bij Moerdijkbrug

Een traumahelikopter landt op de snelweg na een ongeluk met een motorrijder
Een traumahelikopter landt op de snelweg na een ongeluk met een motorrijder © MediaTV
In dit bericht houden we je op de hoogte van het belangrijkste 112-nieuws uit de regio van dinsdag 28 juni.

19:20 - Botsing tussen auto en vrachtwagen op A15

Een vrachtwagen en een auto zijn dinsdagavond op elkaar gebotst op de A15 in de buurt van knooppunt Ridderkerk. Het is nog onduidelijk of daarbij slachtoffers zijn gevallen. Er zijn vier rijstroken dicht en het verkeer rijdt over de vluchtstrook. Dat duurt in elk geval nog tot 20:00 uur, aldus een woordvoerder van Rijkswaterstaat.

18:17 - Boeren steken barbecue aan langs snelweg bij Moerdijkbrug

Langs de A16 richting Breda staat een groep tractoren in de berm geparkeerd vlakbij de Moerdijkbrug. De boeren zouden daar een barbecue hebben aangestoken.
Een groep tractoren staat langs de snelweg in de berm
Een groep tractoren staat langs de snelweg in de berm © Vincent Schimandl

15:40 - Motorrijder onderuit bij Schiedam, meerdere rijstroken dicht op A20

Op de A20 vanuit Schiedam is dinsdagmiddag een motorrijder onderuitgegaan. De weg richting de Ketheltunnel was tijdelijk dicht, omdat er een traumahelikopter landde. Het slachtoffer, een 51-jarige man uit Rotterdam, is uiteindelijk aanspreekbaar naar het ziekenhuis gebracht. Inmiddels rijdt het verkeer op de vluchtstrook langs het ongeluk. Over de oorzaak van de val en de verwondingen van de motorrijder is nog niets bekend.

07:40 - Hooibalen in de fik op A12

Op meerdere plekken in het land hebben boze boeren vanochtend hooibalen in de brand gezet als protestactie tegen de stikstofmaatregelen. Ook op de A12 bij Bodegraven, en dat levert hinder op voor verkeer vanuit Utrecht richting Rotterdam en Den Haag. De politie heeft enkele rijstroken afgesloten als gevolg van de brand. De brandweer is aanwezig om de brand te bestrijden.

06:30 - Ongeluk op A4 met drie auto's en vrachtwagen

Op de A4 is een ongeluk gebeurd met drie auto's en een vrachtwagen tussen Rijswijk en knooppunt Kethelplein. Als gevolg van het ongeluk was het verkeer tussen Den Haag en Rotterdam gestremd. Er was sprake van zo'n 30 minuten vertraging.

05:30 - Tandartspraktijk beschoten in de nacht

Op de Aelbrechtskade in Rotterdam is in nacht van maandag op dinsdag een tandartspraktijk beschoten. Volgens de politie gebeurde dat rond 03.30 uur. De dader zou er naderhand op een scooter vandoor zijn gegaan in de richting van de Mathenesserbrug.
In de ruiten van het pand zitten meerdere kogelgaten. Ook heeft de politie kogelhulzen aangetroffen. Bij de schietpartij raakte niemand gewond. De politie is op zoek naar getuigen van het incident.