STUDENTEN

Genderneutrale toiletten ook op het Grafisch Lyceum: 'Iedereen moet zichzelf kunnen zijn'

Angelo Daal ontwierp het x-symbool boven de deur van het genderneutrale toilet
Angelo Daal ontwierp het x-symbool boven de deur van het genderneutrale toilet © Rijnmond
Op het Grafisch Lyceum in Rotterdam kunnen leerlingen vanaf nu gebruikmaken van genderneutrale toiletten. In totaal zijn veertien toiletten op de school genderneutraal gemaakt. De toiletten worden aangeduid met een 'X', een symbool dat is ontworpen door de leerlingen zelf.
Op bijna elke verdieping van het mbo-gebouw aan de Heer Bokelweg is naast de standaard heren- en damestoiletten vanaf heden een genderneutraal toilet te vinden. De komst van de toiletten was een wens van de onderwijsinstelling zelf, om de school zo inclusiever te maken. Ook de studentenraad en Gender & Sexuality Alliance, een groep studenten die vindt dat iedereen op school zichzelf moet kunnen zijn, staat achter de genderneutrale toiletten.
Op het Grafisch Lyceum in Rotterdam zijn nu ook genderneutrale toiletten
Rianne van der Meij is bestuurslid op de school en heeft zich hard gemaakt voor de komst van de genderneutrale toiletten. "Op school moet iedereen zichzelf kunnen zijn, daar staan we voor. We kijken hoe we de school nog inclusiever kunnen maken, zodat iedereen zich hier thuis voelt."