nieuws

De geschiedenis van de zeespiegel

De geschiedenis van de zeespiegel, fossiele zeehonden, koninklijk behang en koninklijk bezoek in Chris Natuurlijk van 18 februari
De zeespiegelgeschiedenis van de mens

In het koudste deel van de laatste ijstijd lag de Noordzee droog. 120.00 jaar geleden stond de zeespiegel zes meter hoger dan nu. Onze voorouders hebben onvoorstelbare zeespiegelveranderingen meegemaakt.

Salomon Kroonenberg vertelt in Chris Natuurlijk over
, een boek over de zeespiegelgeschiedenis van de mens.

Spectaculaire vondst fossiele monniksrob

Het Natuurhistorisch Museum is op zoek naar fossiele botjes van zeehonden en andere zeezoogdieren. Fossielenjagers kunnen zaterdag 18 februari met hun vondsten naar het museum komen voor de Determinatiedag Fossiele Zeehonden. Dit allemaal naar aanleiding van de vondst onlangs, van de onderkaak van een monniksrob op het strand bij de Zandmotor. Bram Langeveld, conservator van het museum, vertelt waarom die vondst volgens kenners zo spectaculair is.

Koninklijk bezoek aan De Appelgaard

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brengen dinsdag 21 februari een streekbezoek aan de Krimpenerwaard. Chris Natuurlijk gaat alvast kijken op een van de plekken die het koninklijk paar gaat bekijken. Het is De Appelgaard in Gouderak, ooit een melkveehouderij. De gronden eromheen zijn verkocht voor natuurontwikkeling en het bedrijf is nu een gastenboerderij waar je kunt logeren naast de stallen waar jonge koeien opgroeien.

Máxima opent Een Koninklijk Paradijs

Koningin Máxima opent op 18 februari in het Dordrechts Museum de tentoonstelling Een koninklijk paradijs, Aert Schouman en de verbeelding van de natuur. Conservator Sander Paarlberg vertelt in Chris Natuurlijk wat er allemaal te zien is op de tentoonstelling.

Over Chris Natuurlijk!

Waar hoor je over mooie parken, goede boeken, of leuke wandelingen? Wat is de beste plek om duurzaam te dansen? Festivals, evenementen, lezingen en tentoonstellingen. Je hoort er meer van bij Chris Natuurlijk! Elke zaterdag van 08.00 tot 09.00 op 93.4 Radio Rijnmond.