POLITIE

Vlaardinger (19) niet langer vast voor dodelijke steekpartij

'Dat het zou gaan om een uit de hand gelopen overval, dat hebben wij ook gehoord,' vertelt een politiewoordvoerder.
'Dat het zou gaan om een uit de hand gelopen overval, dat hebben wij ook gehoord,' vertelt een politiewoordvoerder. © MediaTV
De 19-jarige Vlaardinger, die sinds zaterdag 25 juni vast zat voor de dood van een 18-jarige jongen, is vrijgelaten. Volgens de politie lijkt het scenario er op dat het slachtoffer de 19-jarige zaterdagnacht met een mes probeerde te beroven. Vervolgens ontstond een worsteling die de 18-jarige met zijn leven moest bekopen.
Volgens getuigen werden de 19-jarige Vlaardinger en een vrouw rond 06:00 uur afgezet in de Prins Hendriklaan in Vlaardingen. Kort daarna zou het tweetal met een mes zijn overvallen. Wat er precies is gebeurd, is nog niet duidelijk. Getuigen zeggen dat de 19-jarige gewond was aan zijn hand en schreeuwde dat hij iemand in het hoofd gestoken had.
Volgens de politie is de hechtenis van de 19-jarige met onmiddellijke ingang geschorst vanwege bijzondere omstandigheden. Wel moet hij beschikbaar blijven voor verhoor en het verdere verloop van de zaak. De politie benadrukt daarnaast dat het vrijlaten van de 19-jarige nog niet betekent dat noodweer is bewezen. Justitie verdenkt de verdachte van doodslag.