WIELRENNEN

Leontien van Moorsel en Wendy van Dijk willen 'heel veel vrouwen in beweging krijgen' met Ladies Ride

Wendy van Dijk en Leontien van Moorsel
Wendy van Dijk en Leontien van Moorsel © Rijnmond
"Heel veel vrouwen in beweging krijgen", dat is het grote doel van de Wendy & Leontien Ladies Ride, op 17 juli in Rotterdam en omgeving. "Wij staan voor bewegen en motiveren heel graag vrouwen om dat te gaan doen", aldus naamgevers Wendy van Dijk en Leontien van Moorsel.
De Wendy & Leontien Ladies Ride is onderdeel van het driedaagse Rotterdam Cycling Festival, met een Tour de France museum, Tourcafé, diverse foodtrucks, wedstrijden en allerlei optredens met onder anderen de Dordtse zanger Nielson. Deelnemers kunnen routes van 25, 45 of 80 kilometer fietsen, op een fiets naar keuze, met als startpunt het wielerparcours van RWC Ahoy.
"Wij hopen dat de Tour de France voor vrouwen over een paar jaar van start gaat in het mooie Rotterdam", vertelt Van Moorsel. "Dan laten we het aan de voorkant ook een beetje leven. Maar we hopen ook dat vrouwen na die tijd blijven bewegen. Niet alleen op een racefiets, maar ook op de gewone fiets."
Tekst gaat verder onder de video.
Leontien van Moorsel en Wendy van Dijk willen 'heel veel vrouwen in beweging krijgen' met Ladies Ride
Heeft Van Moorsel nog trainingstips voor de aanstaande Ladies Ride? "Gewoon lekker de fiets pakken in de weekenden, het plezier moet voorop staan. Fiets 20 kilometer, neem een bakje koffie met iets lekkers erbij en fiets 20 kilometer terug. Dan heb je een mooi trainingsritje van 40 kilometer."
"Het is heel fijn om een doel voor ogen te hebben", vertelt Van Dijk over de Ladies Ride. "Het is prettig om naar die 17 juli toe te werken, daarmee motiveer je jezelf om dagelijks meer te bewegen."