LOKAAL

Veel trotse gezichten bij presentatie nieuw coalitieakkoord

De coalitiepartners in Schiedam Nieuwland (van links naar rechts Anouschka Biekman, John van Sliedrecht, Antoinette Laan, Tom Janssen, Cemil Kahramanoglu, John Maris, Jessie Silva, Frans Hamerslag, Dogukan Ergin, Metin Celik en Petra Zwang)
De coalitiepartners in Schiedam Nieuwland (van links naar rechts Anouschka Biekman, John van Sliedrecht, Antoinette Laan, Tom Janssen, Cemil Kahramanoglu, John Maris, Jessie Silva, Frans Hamerslag, Dogukan Ergin, Metin Celik en Petra Zwang) © SCHIE
Met veel trotse gezichten is maandagmiddag in wijkhuis Dreesplein in Schiedam-Nieuwland het coalitieakkoord gepresenteerd. Na zeven weken onderhandelen zijn VVD, DENK, PvdA, D66 en Progressief Schiedam op één lijn gekomen.
Het coalitieakkoord - getiteld ‘Verder, voor een kleurrijke stad’ is het startdocument voor het nieuwe college. Daarin neemt Antoinette Laan, sinds ruim een jaar wethouder namens de VVD, opnieuw zitting. De vier andere wethouders zijn nieuw en maken de stap vanuit de gemeenteraad naar de bestuursvleugel: Dogukan Ergin (DENK), Petra Zwang (PvdA), Anouschka Biekman (D66) en Frans Hamerslag (Progressief Schiedam).

Portefeuilles

De portefeuilles zijn ook al verdeeld. Laan wordt opnieuw verantwoordelijk voor Bouwen en Wonen, Financiën en Sport, maar krijgt nu ook onder meer Handhaving in haar portefeuille. Ergin wordt verantwoordelijk voor onder andere Jeugdzorg, Onderwijs en Buitenruimte. Zwang is onder andere wethouder Armoede, Senioren en Volksgezondheid. Verder is Biekman verantwoordelijk voor bijvoorbeeld Binnenstad, Vastgoed en Monumenten. En Hamerslag krijgt onder andere Cultuur, Dierenwelzijn, Economie en Mobiliteit in zijn portefeuille.
Maandagavond wordt de raad in een openbare hoorzitting bijgepraat. Komende donderdagavond gaan de raadsleden in debat over de inhoud van het akkoord. Aansluitend kunnen de nieuwe wethouders dan benoemd worden.
Meer weten over de inhoud van de plannen? Morgen volgt op deze site een uitgebreide inhoudelijke analyse van het coalitieakkoord.