EXCELSIOR

Goudmijn ook in de eredivisie speler van Excelsior

Kenzo Goudmijn zette de 1-0 stand op het scorebord bij Excelsior-Roda JC
Kenzo Goudmijn zette de 1-0 stand op het scorebord bij Excelsior-Roda JC © VK Sportphoto - Shane Winsser
Kenzo Goudmijn speelt ook komend seizoen voor Excelsior. De 20-jarige middenvelder wordt, net als afgelopen halfjaar, gehuurd van AZ. "Dat we gepromoveerd zijn was voor mij wel belangrijk, want ik wil mezelf graag verder ontwikkelen in de eredivisie", vertelt Goudmijn via de officiële kanalen van Excelsior.
Goudmijn werd vorig jaar zomer door AZ verhuurd aan Sparta. Op Het Kasteel kwam de middenvelder nauwelijks aan spelen toe, waardoor hij in de winterstop bewust een stapje terug deed richting eerste divisie. Bij Excelsior was hij steevast basisspeler, ook tijdens de play-offs waarin promotie naar de eredivisie werd afgedwongen.
Nu gaat Goudmijn dus met Excelsior mee de eredivisie in. "Ik heb zeker geen spijt van mijn keuze voor Excelsior en daarom hoefde ik er niet lang over na te denken om terug te keren", vertelt hij.
"Ik heb een goed gevoel bij de club, heb het in Kralingen prima naar mijn zin gehad het afgelopen half jaar. Dat we gepromoveerd zijn was voor mij wel belangrijk, want ik wil mezelf graag verder ontwikkelen in de eredivisie. Na de geweldige prestatie van afgelopen seizoen is het fijn dat ik dat nu bij Excelsior kan doen."

Tjoe-A-On & Horemans

Maandag legde Excelsior al twee verdedigers langer vast. Linksback Nathan Tjoe-A-On, afkomstig uit de eigen jeugdopleiding, verlengde zijn contract met twee seizoenen. Ook Siebe Horemans, doorgaans spelend als rechtsback, ligt nu tot 2024 vast in Kralingen. De Belg speelt sinds augustus 2018 voor Excelsior en kwam sindsdien al tot 123 wedstrijden voor de Rotterdammers.
"Ik wilde na het afgelopen seizoen graag een stap omhoog maken om te laten zien dat ik dat ook aankan", aldus Horemans. "Na de geweldige promotie kan ik die stap nu met Excelsior maken en dat is denk ik voor beide partijen mooi."
Excelsior begint woensdag aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Komende zaterdag wacht de eerste oefenwedstrijd, uit bij SV Slikkerveer.