nieuws

Koolwijk: 'Rechtstreeks lijfsbehoud een must'

Luigi Bruins en Ryan Koolwijk mogen zich weer basisspeler van Excelsior noemen. De twee middenvelders werden na de winterstop gepasseerd door hun trainer Mitchell van der Gaag, maar de Kralingers pakten de afgelopen twee wedstrijden met zowel Bruins als Koolwijk in de ploeg twee keer een punt.
"Dat was even afkicken. Als je op de bank terechtkomt dan word je niet vrolijk. Vooral als het niet loopt in wedstrijden", vertelt Koolwijk aan
RTV Rijnmond
. "Thuis op de bank zitten en naar een film kijken ben ik wel fan van, maar ik wil gewoon op het veld staan", vult Bruins aan. "Het heeft wel mee gespeeld dat ik niet helemaal fit was."

Rechtstreeks lijfsbehoud

Zaterdag speelt Excelsior wederom een belangrijke wedstrijd in de strijd tegen degradatie. Dan gaat het op bezoek in Overijssel bij Heracles Almelo. "Tegen de teams die meer willen voetballen krijgen we meer ruimte en dat ligt ons wel", zegt Koolwijk, die rechtstreeks lijfsbehoud een 'must' noemt voor Excelsior. "Nacompetitie is een loterij."
De Rotterdammers begonnen het seizoen uitstekend, waardoor de verwachtingen hoog werden. Bruins: "Als je kijkt naar onze competitiestart, dan zou je zeggen dat we ons makkelijk handhaven. Maar zo werkt het niet en dat zie je ook de afgelopen jaren. We hebben het lastig met tegenstanders die in onze zone staan."
"Deze groep zit goed in elkaar. We willen gewoon laten zien dat we het kunnen. Ik denk ook dat we het kunnen. We moeten het gewoon flikken", aldus Bruins.