nieuws

Politie vindt nieuwe bestemming voor gestolen kleding

De politie in Rotterdam heeft een nieuwe bestemming gevonden voor een partij in beslag genomen kleding. De 23 spijkerbroeken, 8 truien en 2 jassen zijn naar de Kledingbank Rotterdam gebracht.
Een 46-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd
opgepakt met twee tassen vol gestolen kleding. Het lukte de collega's van de recherche niet om de kleding te herleiden naar een rechtmatige eigenaar. De kleding zou dan vernietigd moeten worden.
De politie vroeg daarom haar volgers op Facebook mee te denken over een goede bestemming voor de kleding. Agenten wilden het geven aan mensen die het niet breed hebben.
Er kwamen zo'n 500 reacties binnen op de post. "Een flinke klus om na te lezen kunnen we u vertellen", meldt de politie op Facebook.
De keuze is uiteindelijk gevallen op de Kledingbank Rotterdam in Delfshaven. "De kledingstukken zijn donderdagmiddag door ons uitgereikt."

Blije vrijwilligers

Rob Rijsdijk en Laura Visser van de Kledingbank zijn erg blij met de kleding. "We zitten sowieso krap in de herenkleding, dus het is prachtig dat het nu aangevuld is", zegt Visser.
Een aantal kledingstukken hebben inmiddels al een nieuwe eigenaar. Rijsdijk: "Voor onze eerste klant hebben we vanmorgen drie mooie broeken weten te vinden. Hij was dolgelukkig."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl