WEER

Het weer van vandaag: flink wat zon en overal droog

Het weer van woensdag 29 juni
Het weer van woensdag 29 juni © Rijnmond
Vandaag is er veel zon en blijft het overal droog. Bovendien wordt het een stuk warmer dan de afgelopen dagen met 24 graden aan zee tot 27 graden in het oosten van onze regio. Aan de kust is het ronduit zonnig, landinwaarts kunnen ook wat stapelwolken gaan ontstaan.
De wind komt uit het oosten en waait zwak van kracht, vanmiddag draait de wind in het westen van de regio naar het westen en wordt matig met windkracht 3. Aan zee kan het door de westenwind vanmiddag iets afkoelen.
Vanavond lossen de stapelwolken weer op en volgt er een vrij heldere nacht waarin het niet verder afkoelt dan een graad of 16. Waaien doet het komende nacht niet of nauwelijks.
Morgenochtend zien we de zon mogelijk nog even maar al vrij snel neemt de bewolking vanuit het zuidwesten toe en volgt er buiige regen. Eerst warmt het op naar 20 tot 22 graden, in de middag in de regen koelt het af naar ongeveer 16 of 17 graden. De wind doet het rustig aan morgen en komt daarbij meest uit westelijke richtingen en is zwak tot matig, windkracht 2 tot 4.

Vooruitzichten

Vrijdag zien we de zon af en toe en is er nog een kleine kans op een bui. Met 20 graden is het dan een stuk koeler. In het weekend is het aangenaam zomerweer en warmt het weer op naar 22 of 23 graden met daarbij zonnige perioden en blijft het vrijwel overal droog.

Gemiddelde Rotterdam Airport

Tussen 21 en 30 juni bedraagt de gemiddelde maximumtemperatuur 21,3 graden en de minimumtemperatuur 11,8 graden. Er valt gemiddeld 20,8 mm neerslag.