nieuws

Drenthe: 'Erwin Koeman altijd mijn lievelingstrainer geweest'

Plotseling besloot Royston Drenthe om zijn voetbalcarrière te beëindigen en zich volledig op rappen te gaan richten. De 29-jarige Rotterdammer heeft een tumultueus voetballeven achter zich, wat hem leidde langs negen verschillende clubs. Drenthe was deze week onze gast op het ABN AMRO WTT. Hij maakte zijn favoriete team van speler met wie hij ooit samen speelde. "En mijn favoriete trainer is en blijft Erwin Koeman."
Roystons Dreamteam
Als we vragen naar Drenthes favoriete elftal begint hij direct. Lang nadenken doet hij niet. Behalve over de spitspositie. "Higuaín heeft ook een periode gehad, waarin hij alles maakte. En Tim Cahill maakte elke voorzet van mij af. Maar Ruud van Nistelrooij is de ultieme killer.
Opstelling:Casillas; Arbeloa, Pepe, Sergio Ramos, Baines; Diarra, Guti, Sneijder, Robben, Van Nistelrooij, Cristiano Ronaldo
Trainer: Erwin Koeman
"Als jonge jongen heb ik veel van Erwin Koeman geleerd," legt Drenthe zijn keuze uit. "Hij heeft mij de kans gegeven om profvoetballer te worden, ben ik hem enorm dankbaar voor. Hij is altijd mijn lievelingstrainer geweest."

Mooiste moment bij Feyenoord

Prijzen won Drenthe niet in zijn periode bij Feyenoord. Zijn mooiste moment is dus niet een titel, maar een opvallend moment in een oefenduel, in de Kuip tegen Liverpool. "Ik werd getackled door ik dacht Agger, en toen brak de tent los. Ik kreeg Gerrard over mij heen, Xabi Alsono en Mascherano, toen werden de Feyenoorders wakker en stonden we daar ineens met z'n allen," lacht hij. "Dat was een magisch moment, het hele stadion ontplofte toen."
Royston Drenthe was deze week te gast op het ABN Amro World Tennis Tournament. Hij sprak over z'n opmerkelijke carrièremove en geniet momenteel meer dan ooit. "Ik voel mij bevrijd." Bekijk beide items hierboven.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl