HORECA

Kaapse Brouwers opent derde kroeg in Rotterdam. Wie zitten er achter dit succes?

Hier wordt het bier gebrouwen
Hier wordt het bier gebrouwen © Open Rotterdam
Wat begon met een brouwsetje thuis groeide uit tot een brouwerij, die op 14 juli z'n derde zaak opent. Kaapse Brouwers ziet wel meer kansen voorbij komen, maar kon deze niet laten gaan en begint een nieuwe bruine kroeg in het voormalige Will’ns en Wetens, aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam.
Het verhaal van de Kaapse Brouwers is volgens mede-oprichter Tsjomme Zijlstra vooral een ongepland avontuur. Het begon allemaal met een thuisbrouwsetje dat hij kreeg waar hij zijn eerste biertjes op brouwde, die volgens vrienden en familie vooral heel erg naar….bier smaakten, vertelt Tsjomme lachend aan OPEN Rotterdam.
"Het werd al snel duidelijk dat ik niet de brouwer zou worden bij de Kaapse Brouwers. Uiteraard omdat er ook veel meer bij kwam kijken, zoals het boekhouden en andere zakelijke dingen.’’
Nee, dat brouwen werd aan ‘bebaarde brouwer’ Étienne Vermeulen overgelaten, die er bij kwam toen Tsjomme zijn eerste tent op Katendrecht opende. Étienne kwam al uit een horecafamilie en mocht in de zaak van zijn ouders, samen met zijn broer, de bierkaart verzorgen. Het was voor hem de uitgelezen kans om mensen in contact te brengen met onbekende bieren.
Enkele jaren later voegde ook de Canadese Geneviève Vachon zich bij het team. Ze raakte betrokken bij het openen van de tweede zaak van Kaapse Brouwers, een proeflokaal waar het bier werd gecombineerd met eten. En inmiddels vormen zij en de heren een heilige drie-eenheid die nu een nieuw avontuur in gaan met het openen van een ‘bruine kroeg in een modern jasje’ op de Nieuwe Binnenweg, in het pand van het beruchte Will’ns en Wetens.
Dit artikel is van onze mediapartner Open Rotterdam.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl