112

112-nieuws: Vechtpartij op de Lijnbaan in centrum Rotterdam I Auto botst op vrachtwagen op A4 tussen Ketheltunnel en Beneluxtunnel

Her en der liggen onderdelen van de motor op straat
Her en der liggen onderdelen van de motor op straat © MediaTV
In dit bericht houden we je op de hoogte van het belangrijkste 112-nieuws uit de regio van woensdag 29 juni.

21:50 uur - Vechtpartij op de Lijnbaan in centrum Rotterdam

Op de Lijnbaan in het centrum van Rotterdam heeft een vechtpartij plaats gevonden. Dat bevestigt de politie. Meldingen dat er een steekpartij plaats gevonden zou hebben kloppen niet, volgens de woordvoerder. Een van de betrokkenen zou mogelijk een bloedneus opgelopen hebben.

19:47 uur - Auto botst op vrachtwagen op A4 tussen Ketheltunnel en Beneluxtunnel

Op de A4 tussen de Ketheltunnel bij Schiedam en de Beneluxtunnel botste een auto op een vrachtwagen. De auto kwam dwars voor de truck te staan. Drie rijbanen moesten dicht waardoor er files ontstonden. Niemand raakte gewond.

17:18 uur - In Zwijndrecht gearresteerde wegpiraat blijkt dief en heler

De 26-jarige automobilist die de politie aanhield na een wilde achtervolging op de A15 en A16, blijkt verdacht te worden van diefstal en heling. Dat meldt de politie woensdagmiddag.
De man reed in Rijswijk. Een politiewagen scande de auto van de wegpiraat met het ANPR-systeem dat nummerborden herkent en koppelt aan geregistreerde strafbare feiten. De auto bleek gestolen. Daarop zetten de agenten de achtervolging in.
Maar de automobilist wilde niet stoppen. In plaats daarvan trapte hij het gaspedaal in. De agenten ramden zijn auto meerdere keren met de politiewagen. Maar ook dat werkte niet.
Uiteindelijk crashte hij op een rotonde in Zwijndrecht. Daarna rende hij de auto uit. maar dit keer was hij niet snel genoeg en konden de agenten hem arresteren.

16:42 uur - Gewonde bij botsing bestelbus en motor Stieltjesstraat in Rotterdam-Feijenoord

Rond 15:45 uur is een motor op een bestelbus geklapt op de Stieltjesstraat in Rotterdam-Feijenoord, vlak voor de afslag naar de Koninginnebrug. Op foto's is te zien dat ambulancepersoneel aan het werk is om de bestuurder van de motor te helpen. Volgens de politie valt het letsel mee en heeft hij waarschijnlijk kneuzingen. De bestuurder van de bestelbus bleef ongedeerd. De motor ligt uit elkaar. Her en der liggen onderdelen op straat.
Stieltjesstraat in Rotterdam-Feijenoord
Stieltjesstraat in Rotterdam-Feijenoord © Google Maps

16:23 uur - Schuurtje bij sloopwoning aan de Wielewaal Rotterdam-Zuid brandt af

Een schuurtje tegen een sloopwoning aan de Warmoldstraat in de Wielewaal in Rotterdam-Feijenoord is afgebrand. De brandweer was de brand snel meester. Het verlaten woonhuis dat op de nominatie voor de sloop staat brandde ook. In de woning zat asbest. Daarvan is een kleine hoeveelheid vrijgekomen, volgens de brandweer. Maar het was zo weinig dat dit geen gevaar zou opleveren voor de volksgezondheid. Het pand is eigendom van Woonstad.
Een schuurtje bij een sloophuis  aan de Wielewaal in Rotterdam-Zuid brandde af
Een schuurtje bij een sloophuis aan de Wielewaal in Rotterdam-Zuid brandde af © MediaTV

15:21- Rijstrook A15 bij Barendrecht dicht vanwege ongeluk

14:39 uur -Rotterdammer opgepakt voor betrokkenheid dood bewoner Zaagmolenstraat

De politie heeft dinsdag een 42-jarige Rotterdammer opgepakt die wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Daniël Dutina, die op 13 juni dood werd aangetroffen in zijn woning aan de Zaagmolenstraat. De politie stelt vast dat het slachtoffer door geweld om het leven kwam. In de nacht van zondag op maandag is Dutina nog gefilmd door bewakingscamera's.
De verdachte wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die besluit of hij langer vast moet blijven zitten.

12:30 uur - Vrouw gewond na steekpartij

Aan de Develstraat in Rotterdam-Feijenoord is woensdagmiddag een vrouw in haar borst en gezicht gestoken. De vrouw is met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De steekpartij vond plaats in de voortuin van een woning. De verdachte, een andere vrouw, ging er in een auto vandoor.

12:00 uur - Zeven aanhoudingen voor heling telefoons

De politie heeft zeven verdachten aangehouden op verdenking van het stelen en heling van tientallen telefoons. Het gaat om vijf mannen van 21, 29, 31, 37 en 38 jaar oud en twee vrouwen van 32 en 49. Alle zeven hebben geen vaste woon- of verblijfplaats en werden aangehouden in Boskoop. Zij worden door de politie verhoord.
De politie kwam de verdachten op het spoor toen twee slachtoffers op zondag 27 juni afzonderlijk van elkaar werden bestolen op het Oh My Festival in Rotterdam. Via het programma Find My iPhone kwamen zij erachter dat hun mobieltjes in Boskoop terecht waren gekomen. Toen de politie naar die locatie gingen werden de zeven verdachten en zo'n veertig mobiele telefoons aangetroffen.
Volgens de politie zou er sprake zijn van 'mobiel banditisme', rondtrekkende bendes criminelen die ergens tijdelijk verblijven, misdrijven plegen en weer doorreizen.

11:50 uur - Vrouw aangehouden na steekincident

De politie heeft dinsdagavond een 35-jarige vrouw uit Schiedam aangehouden nadat zij eerder op de avond een 72-jarige man zou hebben neergestoken in een woning aan de Alphons Ariësstraat. Agenten werden rond 23.10 uur opgeroepen voor een melding van ruzie in de woning. Toen agenten aankwamen vonden zij het 72-jarige slachtoffer. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis. Even later wisten agenten de vrouw aan te houden.

3:30 uur - Mogelijk gestolen voertuig brand uit

Aan de RFC-weg in Rotterdam-West is in de nacht van dinsdag op woensdag een auto volledig uitgebrand. De brandweer was snel ter plaatse, maar de auto was niet meer te redden. Volgens de politie zijn er aanwijzingen dat de auto is gestolen.

2:15 uur - Achtervolging in Zwijndrecht eindigt met auto op de kop

De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag in Zwijndrecht een 26-jarige Rotterdammer opgepakt na een achtervolging. Toen agenten het kenteken van een voorbijrijdende auto controleerden, zagen zij dat deze gestolen was. Daarop werd de achtervolging ingezet. Zeker vijf politieauto's deden daaraan mee.
Tijdens zijn dollemansrit werd de vluchtende bestuurder meerdere keren geramd. Op de Plantageweg kwam er een einde aan zijn vluchtpoging toen de auto over de kop vloog. De verdachte probeerde daarop te voet weg te rennen maar werd door agenten met een stroomstootwapen uitgeschakeld. De politie heeft de man aangehouden. Hij zou zonder rijbewijs hebben gereden.