EXCELSIOR

Excelsior-topscorer Thijs Dallinga dichtbij een akkoord met Franse promovendus

Thijs Dallinga schreeuwt het uit na de late 3-3 voor Excelsior tegen ADO Den Haag
Thijs Dallinga schreeuwt het uit na de late 3-3 voor Excelsior tegen ADO Den Haag © Orange Pictures - Herman Dingler
Thijs Dallinga staat voor een transfer naar Toulouse. De spits ontbrak woensdag op de eerste training van Excelsior om zijn transfer naar de Franse club af te ronden. De Kralingers ontvangen naar verluidt meer dan twee miljoen euro voor de aanvaller.
Excelsior vestigt hiermee een nieuw transferrecord. Die staat momenteel nog op naam van international Jerdy Schouten. In de zomer van 2019 maakte de middenvelder de overstap naar de Italiaanse club Bologna.
Bij Toulouse komt Dallinga drie landgenoten tegen: Zakaria Aboukhlal, Branco van den Boomen en Stijn Spierings. De Franse ploeg promoveerde afgelopen seizoen als kampioen van de Ligue 2 naar de hoogste divisie.

Goudhaantje

Dallinga kwam afgelopen zomer over van FC Groningen en was vorig seizoen van grote waarde voor Excelsior. De spits werd met 32 goals in 37 wedstrijden topscorer van de eerste divisie. In de nacompetitie schoot Dallinga wederom met scherp en maakte hij vier goals in zes duels. Onder de supporters werd Dallinga ook verkozen tot Speler van het Jaar.
Op de eerste training ontbrak naast Dallinga ook Reuven Niemeijer. De aanvaller is in gesprek met de Italiaanse Serie B-ploeg Brescia. Niemeijer heeft een aflopend contract bij Excelsior. Wel waren Siebe Horemans, Kenzo Goudmijn en Nathan Tjoe-A-On aanwezig op de eerste training. Excelsior legde het drietal eerder deze week vast.