Toornstra: 'Nooit gewonnen van ADO sinds ik daar weg ben'

De koploper tegen de hekkensluiter, Feyenoord tegen ADO Den Haag. Een makkie, zou je zeggen. Maar winnen in Den Haag is voor Feyenoord al jaren niet gemakkelijk. Sterker nog, de Rotterdammers winnen zelden bij ADO. "Ik heb nog nooit van ADO gewonnen sinds ik daar weg ben, zou niet weten hoe dat komt," zegt Jens Toornstra.

Op de bank starten dus zondag? "Laten we dat maar niet doen. Ik heb het vermoeden dat het niet allemaal aan mij ligt," lacht hij. Toornstra is in vorm, al maanden. "Ik zit lekker in mijn vel. Het gaat goed. Ik zie zelf geen reden om gewisseld te worden, maar je hebt ook met keuzes van de trainer te maken, die moet je accepteren. Maar ik hoop er niet naast te staan zondag."

In het laatste duel met FC Groningen maakte Feyenoord indruk. "Eigenlijk wil je iedere wedstrijd die gretigheid zien, soms komt dat er wat minder uit. Heeft ook met tactische keuzes van een tegenstander te maken. We proberen wel altijd zo gretig te beginnen."

Van onderschatting zal tegen angstgegner ADO Den Haag zondag geen sprake zijn. "Ik heb bij ADO altijd het idee dat ze een stapje harder lopen tegen Feyenoord."
Meer over dit onderwerp:
Sport
Deel dit artikel:

Reageren