nieuws

Tsonga wint 'duel der finalisten' van Cilic

ABN AMRO World Tennis Tournament
ABN AMRO World Tennis Tournament
Marin Cilic is uitgeschakeld op het ABN AMRO World Tennis Tournament. De als eerste geplaatste Kroaat legde het in de kwartfinale af tegen de Franse publiekslieveling Jo-Wilfried Tsonga. Zonder te zijn gebroken, eindigde het avontuur in Ahoy voor Cilic na twee sets: 7-6, 7-6.
Cilic, finalist in 2014, had in de eerste set de overhand, kreeg breekkansen in de derde, negende en elfde game, maar wist geen van die kansen te benutten. In een tiebreak, waarin de nummer zeven van de wereld twee setpunten kreeg, bleek Tsonga uiteindelijk de koelste: 10-8.
In de tweede set lagen minder kansen voor de US Open winnaar van 2010. In de openingsgame overleefde hij een breekpunt, waarna alle games op service verliepen en een tiebreak opnieuw de beslissing moest brengen. Opnieuw won Tsonga, die zich daarmee voor de tweede keer in zijn loopbaan voor de halve finale in Ahoy plaatste. In 2011 reikte de Fransman al eens tot de finale. Daarin verloor hij toen van Robin Söderling.
Tegenstander van de Fransman in die halve finale is Tomas Berdych. De Tsjech, winnaar in 2014, rekende in zijn kwartfinalepartij eenvoudig af met titelverdediger Martin Klizan.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl