FC DORDRECHT

FC Dordrecht buigt achterstand om en wint van Jong FC Antwerp

Elgero King viert zijn goal namens FC Dordrecht
Elgero King viert zijn goal namens FC Dordrecht © Rijnmond
FC Dordrecht heeft de derde wedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen gewonnen van Jong FC Antwerp. De wedstrijd op het terrein van ASWH in Hendrik Ido Ambacht eindigde in 3-1.
Bekijk hieronder de samenvatting van de oefenwedstrijd. Tekst loopt door onder de video.
In de eerste helft gebeurde er weinig op Sportpark Schildman, al ging de meeste dreiging uit van het team uit de eerste divisie. Aanvoerder Toine van Huizen was met een kopbal uit een hoekschop nog het dichtste bij een doelpunt.
In de tweede helft maakten enkele spelers hun debuut voor Dordrecht, met Benjamin Reemst, Malhory Noc en Elso Brito. Er werd sowieso veel gewisseld met een compleet ander elftal na rust. Al snel kwam dat team op achterstand, door een door Dieter Vanhees benutte strafschop van Jong Antwerp: 0-1. De gelijkmaker bleef ook niet lang uit. Elgero King schoot de bal van dichtbij hard in de linkerbovenhoek na een vrije trap van Miceli.
Miceli stond ook aan de basis van de 2-1. Nadat Meijer een hoekschop op de lat had gekopt, kroop hij voor zijn tegenstander. Miceli werd - vrij lomp - tegen het hoofd aan getrapt en de logische strafschop werd door Stijn Meijer benut. Niet veel later maakte Meijer op eigen kracht na een goede slalom door de Vlaamse verdediging ook de 3-1.
Eerder in de oefencampagne ter voorbereiding op het nieuwe seizoen speelde FC Dordrecht al tegen vv Arnemuiden (4-0 voor Dordrecht) en Egalité Academy (2-1 voor Dordrecht na drie keer 45 minuten). Komende zaterdag tegen Kortrijk wordt er opnieuw zo'n duel van twee keer drie kwartier gespeeld.