DIEREN

Zo redden drie RET'ers een bange kat uit een tunnelbuis van de metro

De kat wacht op het rooster in de tunnel op zijn redders.
De kat wacht op het rooster in de tunnel op zijn redders. © RET
Drie medewerkers van de RET hebben woensdagmiddag een kat gered uit de tunnelbuis van metro bij station Zalmplaat. Het dier was angstig, maar niet gewond.
Steve is één van de drie redders van de kat. Hij was met collega's Marco en Mikey met de metro op pad om de baan te verkennen. "We hadden van de verkeersleiding gehoord dat er mogelijk een kat in de tunnel tussen Hoogvliet en Spijkenisse zou zitten. We wisten nog niet zeker of de kat er nog zou zijn. Op de heenweg, van Zalmplaat naar Spijkenisse Centrum, zagen we 'm. Maar toen moesten we nog wel op het spoor in de andere richting komen."
In Spijkenisse kon de metro worden gekeerd. "Toen we uit de tunnel kwamen, zagen we de zwart-witte kat op het rooster. We zijn uitgestapt en hebben eerst gekeken of het dier niets had gebroken. Het is best wel een grote hoogte tussen de tunnelbakrand en het rooster. Maar gelukkig was er niets met 'm aan de hand."
Daarna zijn de RET'ers met de kat naar de eerste beste nooddeur gelopen. "Die vonden we al na tien meter en hebben we geopend. We gingen er vanuit dat de kat daar wel ergens in de buurt moest wonen, dus hebben we 'm vrijgelaten. We hopen dat hij inmiddels weer veilig thuis is."