112

112-Nieuws: Ontsnapte TBS'er opgepakt, Spijkenisser Sherwin W. nog spoorloos | Vlaardinger rijdt 55 km/h te hard en raakt rijbewijs kwijt

Archief | © archief
In dit bericht houden we je op de hoogte van het belangrijkste 112-nieuws uit de regio van donderdag 30 juni.

18:50 - Ontsnapte tbs'er opgepakt, Spijkenisser Sherwin W. nog spoorloos

De ontsnapte TBS-patiënt Luciano D. is aangehouden. Dat meldt justitie op Twitter. Dat gebeurde op de A12 bij Den Haag. Sherwin W. uit Spijkenisse is nog altijd spoorloos.
Luciano D. wist afgelopen week te ontsnappen uit de Pompekliniek in Nijmegen door een gat in een hek. Hij wist te ontkomen samen met Sherwin W.
De man uit Spijkenisse zat eerst in jeugd-tbs voor de dood van een man uit Delft. Tijdens verlof pleegde hij een overval in Tilburg. Daarbij kwam toen ook iemand om het leven.

17:45 - Vlaardinger rijdt 55 km/u te hard en raakt rijbewijs kwijt

Een 53-jarige man uit Vlaardingen is donderdagochtend in Noord-Brabant zijn rijbewijs kwijtgeraakt nadat hij veel te hard reed. De 53-jarige man hield op de Zeelandweg-Oost in Steenbergen een gemiddelde snelheid van 155 km/u aan waar 100 km/u is toegestaan.

16:15 - Woning beschoten in Schiedam

Aan de Van Maanenstraat in Schiedam is woensdag een woning beschoten. Er raakte niemand gewond. Bewoners van het huis ontdekten woensdagochtend dat de woning meermaals was beschoten. Er was onder andere een kogel terechtgekomen in de keuken van de woning. Tot dusverre is er niemand aangehouden.

16:00 - Man aangehouden voor 'opruiende berichten' boerenopstand

Een 23-jarige man uit Strijensas is woensdagavond aangehouden voor het delen van 'opruiende berichten' over de boerenopstand. Hij moet zich vrijdag al verantwoorden voor de rechter. Het OM wil hiermee 'een signaal afgeven dat dit gedrag niet wordt getolereerd'. Volgens justitie heeft de man de berichten deze week verstuurd. Hij zit nog vast.

14:30 - Auto's vernield in parkeergarage Schouwburgplein

In de parkeergarage aan het Schouwburgplein zijn in de nacht van woensdag op donderdag vijf auto's vernield. Er zijn ruiten ingeslagen, maar er werd niets aangenomen. Wel is de schade behoorlijk, aldus de politie. Met een dna-kit zijn sporen veiliggesteld en ook zijn er camerabeelden opgevraagd.

10:46 - Kogel in kinderkamer na beschieting huis Rotterdam

Een appartement aan het Lodewijk Pincoffsplein in Rotterdam is woensdagochtend vroeg beschoten. Een van de kogels belandde daarbij in de slaapkamer van een kind. Ook in de rest van de woning werden kogels gevonden. De politie heeft geen idee waarom er is geschoten en wie verantwoordelijk is.

09:53 - Jongens aangehouden na mishandeling Oud-Beijerland

Een 18-jarige uit Oud-Beijerland en een man van 19 uit Ridderkerk zijn in de nacht van woensdag op donderdag aangehouden voor mishandeling. Ze werden gearresteerd voor het uit het niets slaan en schoppen van een jongen van 18 uit Strijen. Hij liep woensdagavond rond 23:15 op de Beneden Molendijk in Oud-Beijerland toen hij werd aangevallen. Daarbij werd hij geschopt en geslagen en raakte gewond aan zijn hoofd. Er moest een ambulance aan te pas komen om de 18-jarige te vervoeren, hij klaagde over heftige pijnen aan zijn rug. De verdachten zitten nog vast. De politie doet verder onderzoek.

08:41 - Rechterbuis Beneluxtunnel dicht door ongeluk

In de Beneluxtunnel zijn drie auto's tegen elkaar gebotst. Volgens de politie zaten in de auto's twee lichtgewonden. De rechtertunnelbuis richting het noorden is dicht. Het ingesloten verkeer is inmiddels weggeleid en de bergingswerkzaamheden zijn opgestart. Rond 10:00 uur was de weg vrij, alleen losten de files op de A15 moeizaam op.

05:45 - Bestuurder botst tegen paal Ring Oudenhoorn

Een man is op de Ring in Oudenhoorn achter het stuur onwel geworden en tegen een lantaarnpaal aan gebotst. Dit gebeurde allemaal rond tien voor zes vanochtend. De bestuurder raakte zwaargewond en werd naar het ziekenhuis gebracht. Hij was wel aanspreekbaar.