nieuws

Zaalsporten: TPP-Rotterdam verliest nipt

De zaalvoetballers van TPP-Rotterdam hebben zaterdag verzuimd om een plaats te stijgen op de ranglijst. In de thuiswedstrijd tegen Groene Ster uit Vlissingen werd een nipte nederlaag geleden: 3-4. Bij de Rotterdammers maakte doelman Alvaro Fernandez Garcia een sterk debuut onder de lat, maar hij wist zijn ploeg niet aan een punt te helpen.
TPP kwam op voorsprong via Lotfi Salhi. Na een ongelukkig eigen doelpunt van Wessel Verhaar werd het gelijk, maar diezelfde Verhaar maakte er vervolgens zelf weer 2-1 van uit een strafschop. Halverwege stond het weer gelijk (2-2) in het Topsportcentrum en na rust wist Groene Ster voor het eerst de leiding te nemen.
Ondanks de 3-3 van wederom Verhaar ging de thuisploeg alsnog onderuit. Daardoor blijft het voorlaatste in de eredivisie met negen punten uit vijftien wedstrijden. De voorsprong op hekkensluiter FCK/De Hommel bedraagt slechts één punt.

Waterpolo

De waterpoloërs van ZPB H&L Productions lieten zich zaterdag van hun productieve kant zien. In het thuisduel met directe concurrent Het Ravijn uit Nijverdal waren de Barendrechters met 20-13 te sterk. Daardoor gaat ZPB over Het Ravijn heen op de ranglijst en staat het derde met 38 punten.
Het is geen verrassing te noemen dat ZVVS uit Vlaardingen zaterdag wederom een forse nederlaag moest incasseren. In het eigen zwembad was AZC Moscow een maatje te groot voor de puntloze hekkensluiter van de eredivisie: 5-26.
Ook de dames van ZPB H&L Productions wonnen niet. De Zaan won in Barendrecht met 4-15 van de nummer voorlaatst van de ranglijst.

Korfbal

Met nog vier wedstrijden te gaan in de Korfbal League blijft PKC/SWKGroep winnen. Zaterdag waren de Papendrechters veel te sterk voor Fortuna/Delta uit Delft. In eigen huis werd het 29-15 voor de ploeg van coach Detlef Elewaut.
PKC blijft daardoor ook na veertien wedstrijden in het bezit van de volle honderd procent score. Met 28 punten bedraagt de voorsprong op naaste belager TOP/Quoratio liefst zeven punten.

Basketbal

De basketbalsters van Renes/Binnenland zijn er niet in geslaagd de aansluiting met de absolute top van Nederland te vinden. In de eigen sporthal De Driesprong gingen de Barendrechters onderuit tegen Solar Grasshoppers uit Katwijk: 56-62. Binnenland blijft daardoor vierde met vier punten achterstand op nummer twee Grasshoppers.
F. Breeman BMW/Rotterdam wist eveneens niet te winnen. De nummer voorlaatst van de ranglijst was op bezoek bij nummer drie Loon Lions in Landsmeer kansloos: 62-33. Rotterdam is na twintig duels in het bezit van zes punten.