nieuws

Tsonga wint ABN AMRO World Tennis Tournament

De Franse tennisser Jo-Wilfried Tsonga is de 44e winnaar van het ABN AMRO World Tennis Tournament. In een uitverkocht Ahoy versloeg de nummer veertien van de wereld David Goffin in een spannende partij. De Belg werd in drie sets opzij gezet: 4-6, 6-4, 6-1.
Beide tennissers hadden in de eerste twee sets de grootste moeite om hun servicebeurt te behouden. Tsonga raakte met slordig spel zijn opslagbeurt tot twee keer toe kwijt en wist die achterstand niet meer goed te maken.
In de tweede set ging de partij lange tijd gelijk op. Bij een voorsprong van 5-4 wist Tsonga zijn vijfde breakkans te benutten, wat hem ook setwinst opleverde. De Fransman ging steeds beter spelen en liep in het laatste bedrijf zelfs uit naar 5-0. Goffin kwam er niet meer aan te pas.
Het is de dertiende ATP-titel voor Tsonga, die zijn 24e finale speelde. In Rotterdam stond de Fransman al eens in de finale, maar verloor toen in 2011 van de Zweedse tennisser Robin Söderling.
Volgens toernooidirecteur Richard Krajicek heeft het toernooi bijna 114.000 toeschouwers getrokken. Zo liet hij weten bij de prijsuitreiking.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl