HONKBAL

“Mooi dat mijn naam vereeuwigd wordt als Schiedamse jongen”: sporter van het jaar Aaron de Groot neemt titel in ontvangst

Aaron de Groot met zijn Schiedamse sportmedaille
Aaron de Groot met zijn Schiedamse sportmedaille © SCHIE
Dat Aaron de Groot sporter van het jaar in Schiedam was, dat was al even bekend. Maar pas in de zomer haalde hij zijn prijs op. De reden van de verlate uitreiking is simpel. De honkballer was namelijk nog druk bezig met het afronden van zijn studie en het spelen van college-honkbal in de Verenigde Staten. “Ik zat tot mei nog in Amerika. Dus we hadden vandaag afgesproken. Ik ben blij dat ik er bij kan zijn.”
De Groot krijgt de prijs voor sporter van het jaar vanwege zijn ijzersterke serie bij het Koninkrijksteam onder de 23 jaar en het ‘grote’ Koninkrijksteam. Met beide teams werd hij Europees Kampioen. Op het toernooi voor landenteams onder de 23 jaar kreeg De Groot ook nog eens een persoonlijke onderscheiding. Hij werd uitgeroepen tot beste pitcher van het toernooi. “Maar twee keer Europees Kampioen worden in een paar weken tijd was echt een hele mooie ervaring”, aldus een glunderende De Groot.

Voor altijd

Naast de wisselbokaal en een glazen trofee, nam de pitcher van Neptunus in Rotterdam ook zijn medaille in ontvangst die aan de sportcirkel in het Stadskantoor wordt toegevoegd. “Het is een eer. Het is als Schiedamse jongen hartstikke leuk dat ik dit mag meemaken en dat mijn naam nu voor altijd daarboven in de cirkel hangt”, is De Groot dankbaar. In de cirkel hangt hij straks tussen bekenden. “Rob Cordemans is al jaren een hartstikke goede werpen op het hoogste niveau in Nederland en in de wereld. En ik zag ook mijn coach van het Koninkrijksteam onder 18 jaar, Eric de Bruin. Het is echt leuk om daar tussen te hangen.”
Daarnaast onthulde De Groot samen met Antoinette Laan, wethouder Sport, een plaquette met daarop een QR-code. Na het scannen van de code kun je op je telefoon alle verhalen lezen van de sporters die geëerd worden in de sportcirkel. Ook De Groot heeft al zijn eigen stukje op die site, maar als het aan hem ligt wordt die pagina zo snel mogelijk aangepast met nog een prijs. “Ik wil uiteraard mijn eerste Nederlandse titel pakken met Neptunus. Daar gaan we voor, dat is prioriteit nummer één!”
Dit artikel is van onze mediapartner SCHIE