nieuws

Bonevacia en bij selectie voor EK indoor in Servië

Liemarvin Bonevacia
Liemarvin Bonevacia
Nederland doet komende maand met dertien atleten mee aan de Europese indoorkampioenschappen in Belgrado. Liemarvin Bonevacia van Rotterdam Atletiek doet mee op de 400 meter sprint in Servië. Sanne Verstegen loopt de 800 meter.
Technisch directeur Ad Roskam presenteerde maandag de selectie, bestaande uit vijf mannen en acht vrouwen. Dafne Schippers en Sifan Hassan slaan de EK over, net als meerkampster Anouk Vetter die met een lichte knieblessure kampt.
Naast Liemarvin Bonevacia doen ook Terrence Agard en Tony van Diepen mee op de 400 meter in Belgrado. Thijmen Kupers gaat net als twee jaar geleden bij de EK indoor in Praag op jacht naar een medaille op de 800 meter. Richard Douma komt in actie op de 1500 meter.
Bij afwezigheid van Vetter is Nadine Broersen de enige Nederlandse meerkampster in Belgrado. Lisanne de Witte en Madiea Ghafoor lopen de 400 meter en Maureen Koster komt uit op de 3000 meter. Nadine Visser en Sharona Bakker doen de 60 meter horden en Melissa Boekelman gaat kogelstoten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl