EXCELSIOR

Niels van Duinen nieuwe technisch manager Excelsior: spelers zoeken die geloven in ons verhaal

Niels van Duinen, de nieuwe technisch manager van Excelsior
Niels van Duinen, de nieuwe technisch manager van Excelsior © Rijnmond
Excelsior heeft Niels van Duinen gepresenteerd als de nieuwe technisch manager van de Kralingse eredivisieclub. Hij is de opvolger van Nick Kersten, die deze maand op non-actief werd gesteld. Van Duinen kijkt uit naar de nieuwe uitdaging: "Dit is een trein die voorbij komt, waarop ik in moest stappen."
Van Duinen is de broer van profvoetballer Mike van Duinen, die in het verleden onder andere voor Excelsior speelde. Tot voor kort was hij voetbalmakelaar bij het bedrijf KeyUnited van Guido Albers. Nu maakt hij de switch naar de andere kant van de onderhandelingstafel. “Ik ben negen jaar werkzaam in de voetbalindustrie. Ik heb in binnen- en buitenland veel clubs mogen ontmoeten en zien, van binnen en buiten. Dat was een breed palet aan spelers, door de jaren heen. Ik zat daar goed en heb mooie dingen kunnen doen. Maar nu de dynamiek van een voetbalclub als Excelsior op mijn pad komt, vind ik dat heel mooie uitdaging.”
Allereerst gaat Van Duinen nu op zoek naar spelers op plekken waar anderen vertrokken zijn, met Wieffer, Niemeijer en Dallinga. “Daar ligt nu dus de eerste prioriteit.” En wat hij dan zegt om zo'n potentiële speler te overtuigen? “Als je gelooft in ontwikkeling en een platform zoekt op het hoogste niveau in het betaald voetbal, dan moet je bij Excelsior zijn. De club heeft dat ook bewezen met spelers uit het verleden, die daarna een volgende stap kunnen zetten.”
Niels van Duinen is een verrassende naam, omdat hij nog geen ervaring heeft als technisch manager in de voetbalwereld. "Het zegt ook iets over Excelsior dat ze mij hebben benaderd. Net zoals zij talentvolle spelers kansen bieden, geldt dat ook op bestuurlijk niveau. Ik heb gesprekken gehad met Daan Bovenberg, die contact met mij zocht. Na gesprekken met hem en het bestuur kreeg ik veel zin in deze uitdaging. Om met elkaar samen een selectie neer te zetten die kan strijden om lijfsbehoud, dat vind ik een prachtige en mooie uitdaging. We moeten anders denken dan anderen, omdat hier minder financiële middelen zijn. Spelers zoeken die geloven in ons verhaal en onze visie.”