nieuws

Voetbalhumor van De Rebellen in Oude Luxor

Komend weekend staan oud-profs als John de Wolf, Marcel Meeuwis en Glenn Helder in het Rotterdamse Oude Luxor met de theathershow van FC De Rebellen. Daarin geven de ex-voetballers een kijkje in het leven van de voetbalprofs en de humor uit de kleedkamer.
RTV Rijnmond was onlangs aanwezig bij een van de shows. Naast muziek en entertainment en een Rebellen-quiz worden er op het podium veel leuke anekdotes verteld door de voormalig voetballers. John de Wolf spreekt bijvoorbeeld emotioneel over het beruchte kaartincident tijdens het WK in 1994 in Amerika. De Feyenoorder speelde vals tijdens het kaarten en daar heeft de huidige trainer van GVVV tot de dag van vandaag spijt van.
Verder legt De Wolf uit hoe hij in zijn Feyenoord-periode samen met Henk Fraser een keer zijn teamgenoot Regi Blinker in de maling nam door een overval in scene te zetten.
Oud-Feyenoorder Marcel Meeuwis kreeg het in de Kuip aan de stok met VI-journalist Martijn Krabbendam en Meeuwis legt uit hoe Feyenoord dat akkefietje in de kiem smoorde. Naar buiten werd gecommuniceerd dat Meeuwis op het matje was geroepen, maar de club vond eigenlijk dat Meeuwis het goed had gedaan om de journalist een keer flink bij de strot te pakken. En Meeuwis komt ook met een anekdote over een ruzie met oud-Spartaan Kevin Strootman. De Brabander had er een rode kaart voor over om Strootman op het veld fysiek aan te pakken.
In FC De Rebellen zitten meer kleurrijke ex-voetballers zoals Andy van de Meijde, Ricky van den Bergh, Rene van Dieren, Patrick Pothuizen en Regilio Vrede. In wisselende samenstellingen treden ze op in een theatertour. De komende tijd staan er 41 shows op het programma, waaronder vrijdag 24 februari in het Oude Luxor in Rotterdam.