FEYENOORD

Frank Arnesen legt taken als technisch directeur bij Feyenoord tijdelijk neer

Frank Arnesen, technisch directeur van Feyenoord
Frank Arnesen, technisch directeur van Feyenoord © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
Frank Arnesen legt om gezondheidsredenen zijn taken als technisch directeur van Feyenoord voorlopig neer. De club zal de afwezigheid van Arnesen vooralsnog intern opvangen.
De 65-jarige Deen kampt al langer met fysieke klachten aan zijn knie. Arnesen is al geopereerd aan het gewricht, maar de revalidatie verloopt niet zoals gewenst. Voorlopig zal algemeen directeur Dennis te Kloese de taken waarnemen, met hulp van trainer Arne Slot en de scouting.
Algemeen directeur van Feyenoord Dennis te Kloese licht het besluit toe op de website van Feyenoord: "De fysieke gesteldheid van Frank laat het niet toe om de zeker op dit moment veeleisende taken die horen bij de functie van technisch directeur met volle overgave uit te kunnen voeren. Voor hem is het nu essentieel om zijn rust te pakken, zodat hij zich volledig op zijn herstel kan richten. Franks gezondheid is het allerbelangrijkste. We hopen daarom dat hij zo snel mogelijk weer de oude is."
"De komende periode gaan we op voetbaltechnisch gebied door op de al ingeslagen weg", aldus Te Kloese. "Het afgelopen anderhalf jaar heeft Frank met behulp van het scoutingsteam een stevig fundament gelegd op basis waarvan we verder kunnen en willen bouwen. Zij zullen de directie ook de komende tijd blijven ondersteunen. Mede daardoor hebben we het vertrouwen dat we Franks afwezigheid voorlopig goed op kunnen vangen."
Feyenoord is bezig aan de voorbereiding op het seizoen 2022/2023. Er is veel interesse in diverse spelers van de club met betrekking tot uitgaande transfers. Ook moet de selectie van Feyenoord zelf nog op orde worden gebracht. Tot dusver zijn spits Danilo en middenvelder Mats Wieffer vastgelegd, terwijl er met Linssen, Dessers, Til, Nelson en Malacia de nodige kernspelers van het vorige seizoen al vertrokken zijn. De transferwindow is wel nog lange tijd open en het nieuwe seizoen voor Feyenoord begint pas in augustus.
Arnesen is sinds januari 2020 de technisch directeur van Feyenoord en verlengde eerder dit jaar zijn contract nog tot volgend jaar zomer.