112

112-Nieuws: Boer die opriep tot platleggen Schiphol krijgt taakstraf | Overlast door oliespoor op A20 bij Vlaardingen

Archieffoto luchthaven Schiphol
Archieffoto luchthaven Schiphol © Rijnmond
In dit bericht houden we je op de hoogte van het belangrijkste 112-nieuws uit de regio van vrijdag 1 juli.

17:30 - Boer die opriep tot platleggen Schiphol krijgt taakstraf

De boer uit Strijensas die deze week is opgepakt voor het verspreiden van opruiende berichten, heeft een taakstraf en een voorwaardelijke celstraf gekregen. Justitie had twee maanden cel geëist. De 23-jarige boer had via berichtenservice Telegram opgeroepen tot het platleggen van Schiphol.

14:40 - Overlast door oliespoor op A20 bij Vlaardingen

Op de A20 bij Vlaardingen-West zorgt een oliespoor voor de nodige overlast. De afrit is afgesloten door opruimwerkzaamheden. Rond 14:40 uur stond er in de richting van Gouda zo'n 5 kilometer file. Rijkswaterstaat hoopt de werkzaamheden om 15:30 uur afgerond te hebben.

12:28 - Klein kindje zwaargewond na val uit raam

Een jong kindje is vrijdagochtend uit een raam gevallen bij een flatwoning aan de Willem Marislaan in Maassluis. Hierbij raakte het zeer ernstig gewond. Hoe oud het kindje precies is en hoe het inmiddels gaat, is nog niet duidelijk.
Uit de eerste berichten van getuigen blijkt dat het kind rond 10:50 uit een woning van twee hoog naar beneden op straat is gevallen. Een traumahelikopter en twee ambulances waren met spoed ter plaatse gekomen. Na een behandeling op straat is het kind met spoedtransport onder begeleiding van de politie overgebracht naar het Erasmus MC. De politie is bezig met een onderzoek in de woning om te achterhalen wat er precies is gebeurd.

11:57 - Waarschuwingsschot gelost na ruzie Lijnbaan

De politie heeft vannacht een waarschuwingsschot na een melding van een ruzie in het centrum. Nadat de agenten aankwamen, zagen zij een vuurwapen op de grond liggen. Een van de betrokkenen volgden volgens de politie hun aanwijzingen niet op, waardoor zij genoodzaakt waren dit schot te lossen.
Niemand raakte hierbij gewond. De zes betrokkenen, 4 mannen en 2 vrouwen, zijn daarna aangehouden. Later bleek dat het niet ging om een echt vuurwapen. Het voorwerp is wel door de politie in beslag genomen.

11:35 - Getuigen gezocht voor explosie Aelbrechtskade

De politie is op zoek naar getuigen en beelden van de explosie op klaarlichte dag in Rotterdam-West van gisteren. Dat de explosie zou zijn ontstaan door een handgranaat, kan de politie niet bevestigen. Ook zijn er nog geen aanwijzingen gevonden voor een verband tussen de beschietingen eerder deze week.
Lees hier meer:

11:21 - Politie houdt internetoplichter aan

De 30-jarige Rotterdammer is aangehouden voor het verkopen van computerspelletjes via internet. Dit zou hij 27 keer hebben gedaan, wat hem ruim 1500 euro heeft opgeleverd. Een spel daadwerkelijk versturen, dat deed hij niet.
Na onderzoek van de politie werd de man 8 juni aangehouden. Na verhoor is hij weer naar huis gestuurd, maar hij zal zich later bij de politierechter moeten verantwoorden.

08:22 - Botlekbrug na foutje vrachtwagen weer geopend

Rijkswaterstaat laat weten dat automobilisten hun weg weer kunnen vervolgen. De Botlekbrug richting Ridderkerk is inmiddels weer beschikbaar is. Er wordt nu proefgedraaid met de slagboom.

08:02 - Ongeluk in Drechtunnel, linkerbuis gesloten

In de A16 richting Breda zijn bij de Drechttunnel twee rijbanen afgesloten. De afhandeling van het ongeval gaat tot 09.00 duren. Houd rekening met vertraging, zegt Rijkswaterstaat.

07:44 - Botlekbrug in beide richtingen dicht

Het ging even mis op de Botlekbrug richting Europoort bij de A15. Een vrachtwagen is namelijk door de slagbomen heen gereden. Rijkswaterstaat zegt dat bestuurders verder kunnen rijden via de Botlektunnel.

06:03 - Agent betrapt buiten dienst tassenroller

Een politieagent van het Basisteam Centrum had gisteren een vrije avond, maar dat liep even anders. In de trein betrapte hij een tassenroller. Hij bleek van twee reizigers en telefoon te hebben gestolen.
Hij hield de dief aan en er zijn aangiftes afgenomen. Er zijn vaak bagagedieven en tassenrollers actief in de trein dus wees altijd alert, laat de politie weten op Twitter.