nieuws

BAM boekt hogere winst op lagere omzet

bam
bam
BAM heeft afgelopen jaar de winst zien toenemen, ondanks een dalend omzetniveau. Dat blijkt uit de dinsdag gepresenteerde jaarcijfers van het bouwbedrijf uit Bunnik.
De opbrengsten zakten met bijna 6 procent naar een kleine 7 miljard euro. Daarbij speelde de waardedaling van het Britse pond een rol, maar ook tegenvallende ontwikkelingen in Duitsland, waar projecten werden uitgesteld.
De nettowinst verviervoudigde ruimschoots tot 46,8 miljoen euro. Lagere afschrijvingen en herstructureringslasten hielpen daarbij een handje. Het gecorrigeerd resultaat voor belastingen nam met een zesde toe tot 103 miljoen euro.
Topman Rob van Wingerden sprak van een ,,robuust'' resultaat, dat behaald werd ,,ondanks enige tegenwind''. Hij zei ook dat BAM zijn financiële positie afgelopen jaar verder heeft versterkt en de risico's in de bedrijfsvoering verder heeft teruggedrongen.
Het orderboek was eind vorig jaar goed voor een toekomstige omzet van 10,2 miljard euro, tegen 11,5 miljard euro een jaar eerder. Ook deze daling is deels veroorzaakt door het zwakke Britse pond. Volgens BAM is de kwaliteit van de werkvoorraad wel verbeterd doordat selectiever is ingeschreven bij aanbestedingen.
BAM gaat er vanuit dat de opbrengsten dit jaar iets verder zullen afnemen. Het bedrijfsresultaat daarentegen zal wel verder stijgen. Verder voorziet het bedrijf opnieuw een afname van de herstructureringslasten.
De aandeelhouders van BAM kunnen over 2016 een dividend tegemoet zien van 9 cent per aandeel. Een jaar eerder was dat nog 2 cent per aandeel.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl