nieuws

Bestemmingsplan Hernesseroord moet worden aangepast

08-03-11-amvastgoed.jpg
08-03-11-amvastgoed.jpg
ROTTERDAM - De gemeente Middelharnis moet het bestemmingsplan Hernesseroord aanpassen. Dat is de conclusie na de uitspraak van de Raad van State inzake het bezwaar dat één van de omliggende bedrijven had gemaakt. Het bedrijf wil niet dat de nieuwe woningen in het plan dicht bij bestaande bedrijfspanden worden gebouwd.
In het bestemmingsplan Hernesseroord (43 hectare groot) komen zowel woningen van het zorgcentrum voor gehandicapten de Zuidwester als woningen die worden gebouwd door projectontwikkelaar AM Vastgoed. De huizen van de projectontwikkelaar staan nu te dicht bij het bedrijf gepland.
Het bedrijf dat de zaak aankaartte, is bevreesd dat het te veel geluid produceert en dat de toekomstige bewoners daarvan te veel overlast zouden ondervinden. In het bestemmingsplan waren die mogelijke problemen ondervangen met het opschroeven van de geluidsnormen. Daar is de Raad van State het niet mee eens.
Volgens mr. Zijlma, de advocaat van het bedrijf, zullen de nieuwe woningen op een grotere afstand moeten worden gebouwd. ,,Ik ga uit van een afstand van ongeveer 300 meter. Het bedrijf wil voorkomen dat er in de toekomst klachten komen. Daarom is het bedrijf ooit ook uit de kern van Middelharnis vertrokken naar het bedrijfsterrein.’’