ZIEKTE

De broer van Esther kreeg kanker, vorige week haalde ze met haar dorp maar liefst 180.000 euro op voor KWF

Huis3 in Boven-Hardinxveld
Huis3 in Boven-Hardinxveld © Dennis Koorevaar
"Enkele jaren geleden is mijn broer ziek geworden," vertelt Esther Bot-Moen. "Toen hebben we met zijn drieën de halve marathon gelopen om geld in te zamelen voor het KWF. En uiteindelijk hebben we dit bedacht." Zo ontstond uiteindelijk Huis3 in Boven-Hardinxveld, waarin de hele week minimaal 3 personen verbleven.
Daaromheen werden allerlei acties opgezet en kwamen een hoop mensen cheques brengen om geld in te zamelen voor het KWF. Dat geld is onder andere ingezameld door een stroopwafelverkoop, de nieuwjaarsduik en nog veel meer. Heel Hardinxveld is volgens Esther deze week in de weer geweest voor het goede doel. "Kinderen zijn langs de deuren geweest om cupcakes te verkopen en een aantal kinderen hebben armbandjes verkocht."

Hoogtepunten

En ondanks het serieuze doel, zegt Esther dat de week alleen maar hoogtepunten kende. "Het mooiste van de week vond ik Heel Hardinxveld Geeft Licht." Daar werden een flink aantal lampions aangestoken en een nummer van Stef Bos gezongen. "Dat zal me nog lang bijblijven. Maar mooier dan het bedrag dat we ophalen is toch de verbondenheid die de actie geeft in het dorp."
Heel Hardinxveld geeft licht
Heel Hardinxveld geeft licht © Dennis Koorevaar

Huis3.nl

Vrijdag was de laatste dag maar dat betekent niet dat de actie stopt. In september is er namelijk nog een statiegeldactie bij de Albert Heijn. De opbrengst daarvan gaat ook naar het KWF. Wie nog wil doneren in de tussentijd kan terecht op huis3.nl en kan nog een steentje bijdragen. Vrijdagavond werd er een eindbedrag bekend gemaakt van 180.002,02.
Eindbedrag Huis3
Eindbedrag Huis3 © William de Wee
Dit is een verhaal van onze mediapartner RTV Dordrecht

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl