CLUB

Tweede schietpartij in korte tijd bij Rotterdamse Club BLU

Politie doet onderzoek bij Club Blu
Politie doet onderzoek bij Club Blu © MediaTV
Bij Club BLU in Rotterdam-Alexander is weer een schietpartij geweest. Dit keer is er waarschijnlijk met een automatisch vuurwapen geschoten. Bij de beruchte club aan de Prins Alexanderlaan zijn kogelhulzen gevonden.
Vorige week werd de club ook al beschoten, waarna de gemeente de club weer sloot. Ook werd deze week de vergunning ingetrokken omdat de eigenaar de club zou gebruiken om geld wit te wassen.
De politie meldt dat in de nacht van vrijdag op zaterdag kort na 1 uur verschillende meldingen binnenkwamen over de schietpartij. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt en is er ook niemand opgepakt.
Een week geleden werd ook al geschoten bij Club BLU. Ook toen raakte niemand gewond. In mei werd bij Club BLU een 29-jarige Rotterdammer doodgeslagen. Eerder waren er al schietpartijen en mishandelingen. Ook werden er explosieven gevonden en ontplofte er een vuurwerkbom. Club BLU is vanwege het geweld voor onbepaalde tijd gesloten.
Club BLU zit vlak bij station Rotterdam-Alexander en de A20 in het kenmerkende koepelgebouw uit 1989 van de voormalige discotheek Tomorrowland. In dat pand zaten daarna verschillende clubs, zoals La Xala, LX, A20, Ministry of Dance en Outland. Sinds 2015 zit Club BLU erin.