WEER

Het weer van vandaag: zonnig, daarna bewolkt, maar het blijft droog

Weerkaart zaterdag 2 juli
Weerkaart zaterdag 2 juli © Rijnmond
Vandaag begint de dag zonnig. In de loop van de dag verschijnt er meer (stapel)bewolking, maar het blijft wel droog. De meeste zon zien we vanmiddag terug in het kustgebied. De temperatuur varieert van 21 graden langs de kust tot 23 graden in het oosten van de regio. Er staat een matige wind uit het zuidwesten, windkracht 3 of 4.
Vanavond blijft het droog en komt de zon weer beter tevoorschijn. De nacht verloopt Helder en daarbij daalt de temperatuur naar 15 graden aan zee en 12 graden in het oosten van de regio. De wind waait zwak tot matig en komt uit het westen tot zuidwesten.
Morgen komt er in het huidige weerbeeld nauwelijks verandering. Het betekent een afwisseling van zon en bewolking en het blijft in onze regio droog. In de middag wordt het 19 graden aan zee tot nog 21 graden in het oosten van de regio en daarmee is het aan de koele kant voor juli. Er staat een matige wind uit het westen, windkracht 3 of 4.

VOORUITZICHTEN

De nieuwe werkweek verloopt vrijwel droog met zonnige perioden afgewisseld door wolkenvelden. Met een middagtemperatuur van ongeveer 20 graden blijft het aan de koele kant. Dat de temperatuur niet op een hoger niveau uit kan komen komt door een hogedrukgebied ten zuidwesten van de Britse Eilanden. Deze zorgt voor een noordwestelijke stroming waarmee relatief koele lucht naar ons land wordt gevoerd. Tot in het volgend weekend komt daarin geen verandering.

GEMIDDELDE ROTTERDAM AIRPORT:

Tussen 1 en 10 juli bedraagt de gemiddelde maximumtemperatuur 22,1 graden en de minimumtemperatuur 12,9 graden. Er valt gemiddeld 26,8 mm neerslag.